АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Прозерин – Proserinum

Прочитайте:
  1. Перистальтики кишечника застосовують прозерин. З метою нормалізації мікроциркуляції призначають
  2. Початок якого захворювання у даної пацієнтки? Які додаткові обстеження підтвердять діагноз? (міастенія МРТ стовб мозку, прозеринов тест, ЕМГ, томографія середостіння)

Синоніми: неозерин, вазостигмін.

Властивості: порошок білого кольору, легкорозчинний у воді (1:10), на повітрі набуває рожевого забарвлення.

Зберігають за списком А у захищеному від світла місці.

Форма випуску: порошок, таблетки по 0,015 г і ампули по 1 мл 0,05-процентного розчину.

Дія: за резорбтивною дією нагадує фізостигмін, але діє слабкіше і менш токсичний. Добре підвищує тонус м'язів матки, шлунка, кишок, поперечносмугастих м'язів. Діє переважно на периферійні системи організму і погано проникає в центральну нервову систему.

Показання, спосіб і дози застосування: при гіпотонії і атонії передшлунків у жуйних, переповненні й закупорці книжки; в акушерській практиці - при затриманні посліду, субінволюції матки, ендометритах, для стимуляції статевої охоти самців і самок; при парезах і паралічах соматичних нервів. Протипоказання і лікування при передозуванні ті самі, що й для карбахоліну.

Дози підшкірно: коням - 0,03...0,05 г; великій рогатій худобі - 0,02...0,04; дрібній рогатій худобі і свиням - 0,005...0,01; собакам - 0,0004...0,0,001г.

 

М-холіноміметики

 

Ареколіну гідробромід - Arecolini hydrobromidum

 

Склад і властивості: сіль алкалоїду, що міститься в плодах арекової пальми (Агеса catechu). Одержують і синтетично. Легкорозчинний порошок білого кольору, несумісний з лугами, важкими металами, галогенами, окислювачами, таніном.

Зберігають за списком А у захищеному від світла місці.

Форма випуску: порошок.

Дія: після всмоктування в кров зумовлює зміни, характерні для збудження парасимпатичної нервової системи. Більш виразна стимуляція моторної функції органів, ніж секреторної, що призводить іноді до спазму кишок, кольок і навіть до розриву при переповненнях. При внутрішньому введенні собакам, котам і хутровим звірам згубно діє на стрічкових гельмінтів, у птиці - на цестод.

Показання, способи і дози застосування: як антигельмінтний засіб при кишкових гельмінтозах у собак, котів і хутрових звірів, при дрепанідотеніозі і гіменолепідозі качок, цестодозах качок і курей. Можна обережно використовувати для стимуляції моторної функції травного каналу і як зневоднюючий засіб при ревматичному запаленні копит у коней. Протипоказання і способи лікування в разі передозування такі самі, як і для карбахоліну.

Дози підшкірно: коням - 0,02...0,05 г; великій рогатій худобі - 0,03...0,06; дрібній рогатій худобі і свиням - 0,01...0,04; собакам - 0,001...0,005; всередину собакам - 0,01—0,03 г (у формі порошку з м'ясним фаршем після 16-годинної голодної дієти; перед згодовуванням вводять краплю розчину йоду в ложці води); у формі 0,1-процентного розчину: гусям - 0,003...0,006 г; качкам - 0,002...0,004; курям -0,002...0,005г.

 


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 455 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)