АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Методи обстеження глотки

Прочитайте:
  1. A. Кардіотокографія, ультразвукове обстеження
  2. a. Матеріали методичного забезпечення заключного етапу заняття.
  3. I Невоспалительные заболевания глотки
  4. I. НАУЧНО-МЕТОДИЧЕСКОЕ ОБОСНОВАНИЕ ТЕМЫ
  5. II Воспалительные заболевания глотки
  6. II. Болезни ротоглотки
  7. II. МЕТОДИЧЕСКИЕ УКАЗАНИЯ
  8. IV. Методика занятия.
  9. IV. Методические рекомендации для самостоятельной проработки.
  10. IV. Методические указания студентам по подготовке к занятию

1. Ретельний сбір у пацієнта скарг та анамнезу.

2. Зовнішній огляд губ, присінку рота. По черзі шпателем відтягують кути рота, верхню та нижню губи, оглядаючи слизову оболонку губ, щік та ясен. Обстежують вивідні протоки привушних слинних залоз, які розміщенні на внутрішній поверхні щік на рівні восьмого пре моляра. Звертають увагу на стан зубів, чи є вогнища хронічної інфекції, оцінюють стан язика, ясен, твердого та м’якого піднебіння.

3. Фарингоскопія – це огляд порожнини рота за допомогою шпателя. Пояснюємо хворому, що ми будемо робити. Світло направляється у порожнину рота. Шпателем притискуємо середню третину язика і просимо сказати «а», щоб скоротився язичок і було видно задню стінку глотки.

Ротація піднебінного мигдалика проводиться за допомогою двох шпателів. Для з’ясування, чи є щось у лакунах мигдаликів. Другим шпате Анатомія глотки

Глотка є порожнинним органом, що розташований між порожнинами носа і рота спереду та гортані і стравоходом – знизу. Вона одночасно є частиною дихального і харчового трактів, у ній перехрещуються як повітроносний, так і травний шляхи. Відповідно до цього, глотка має 7 отворів, якими сполучається із сусідніми органами:

6. Дві хоани (з порожниною носа).

7. Два вічка слухових труб (з барабанними порожнинами).

8. Зів (з порожниною рота).

9. Вхід в гортань.

10. Вхід у стравохід.

Глотка має три поверхи:


Дата добавления: 2015-08-26 | Просмотры: 916 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)