АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ТЕМА: «ХІРУРГІЯ ВИРАЗКОВОЇ ХВОРОБИ ШЛУНКА ТА ДПК»

Прочитайте:
  1. I. Тема: «Дифференциальная диагностика желтух».
  2. XII. Щоденник перебігу хвороби
  3. АВТОСОМНО-ДОМІНАНТНІ ХВОРОБИ
  4. Автосомно-рецесивні хвороби
  5. АВТОСОМНО-РЕЦЕСИВНІ ХВОРОБИ
  6. АНАМНЕЗ ХВОРОБИ (Anamnesis morbi)
  7. Будова шлунка
  8. Виразка малої кривизни шлунка
  9. Виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки.
  10. ВІДДІЛИ ШЛУНКА

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ХІРУРГІЇ №2

 

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА

З хірургії для студентів IV курсу медичного факультету

 

ТЕМА: «ХІРУРГІЯ ВИРАЗКОВОЇ ХВОРОБИ ШЛУНКА ТА ДПК»

 

«ЗАТВЕРДЖЕНО»

на методичних зборах

кафедри хірургії №2 ОНМедУ

«_____»______________ 20___ р.

Протокол №____ від ____ ____________ 20___ р.

 

Зав. кафедри хірургії №2 ОНМедУ,

Лауреат Державної премії України,

Заслужений лікар України,

д.мед.н., професор Запорожченко Б.С.

І. Мета (загальна):

1. Знати клініку неускладненої виразкової хвороби шлунку і ДПК, клініку і діагностику кальозних і пенетруючих виразок, шрамових деформацій шлунку і ДПК в залежності від стадії клінічного перебігу, знати принципи консервативного і хірургічного лікування цих ускладнень.

2. Уміти діагностувати, знати клініку кровоточивої виразки шлунку та ДПК та принципи консервативного і хірургічного лікування.

3. Знати клініку проривної виразки шлунку і ДПК в залежності від клінічних форм перфорації та принципи консервативного і хірургічного лікування.

 

ІІ. Конкретна мета:

 

а) Вміти: б) Вихідний рівень знань і умінь
1. Виявити основні клінічні ознаки неускладненої виразкової хвороби, кальозної і пенетруючої виразки, ознаки шрамової деформації шлунку і ДПК. 1.Знати анатомо-фізіологічні особливості шлунку і ДПК (кафедри: анатомії, топографічної анатомії і оперативної хірургії, фізіології та патологічної фізіології, патологічної анатомії та гістології).
2. Сформулювати і обгрунтувати клінічний діагноз. 2.1. Знати етіологію, патогенез, класифікацію виразкової хвороби та її ускладнень (кафедри: патологічної фізіології, пропедевтичної терапії, факультетської терапії та факультетської хірургії). 2.2. Знати класифікацію шлунково-дуоденальних кровотеч. 2.3. Вміти визначити ступінь важкості кровотечі.
3. Провести диференційну діагностику. 3.1. Оцінити дані клінічного, лабораторного, рентгенологічного та ендоскопічного обстежень хворого (кафедри: пропедевтичної терапії, рентгенології, кабінет функціональної діагностики, ендоскопічних обстежень).
4. Обгрунтувати покази до оперативного лікування вищезгаданих ускладнень виразкової хвороби. 4. Знати покази до операції, підготовку хворих до операції, методи оперативних втручань, покази та види органозберігаючих операцій при виразковій хворобі (кафедри: топографічної анатомії і оперативної хірургії, загальної хірургії, фармакології).
5. Практичні навички. 5. Розшифрувати рентгенограми, дані ендоскопічних досліджень, в т.ч. біопсій, дані іонограми, інших лабораторних досліджень (кафедри: рентгенології, кабінет функціональної діагностики, ендоскопічних обстежень).

Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 324 | Нарушение авторских прав



1 | 2 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)