АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Клінічні ознаки. Хворба може перебігати блескавично, гостро, підгостро та хронічно

Прочитайте:
  1. Анафілактичний тип алергії: алергени, періоди і механізм розвитку, клінічні прояви, профілактика.
  2. Диференціальні ознаки збудника сибірки і грунтових бацил
  3. Диференціальні ознаки кампілобактерій і гелікобактерій
  4. Диференціальні ознаки клебсієл
  5. Диференціальні ознаки нейсерій і брангамел
  6. Диференціальні ознаки патогенних для людини мікоплазм
  7. Диференціальні ознаки патогенних хламідій
  8. Диференційно-діагностичні ознаки ревмокардиту, неревматичного кардиту та функціональної кардіопатії у дітей
  9. Диференціюючі ознаки біоварів збудника дифтерії
  10. Діагноз і клінічні дослідження, що рекомендуються.

Хворба може перебігати блескавично, гостро, підгостро та хронічно. Інкубаційний період 7-10 діб.

Блескавичний перебіг характерізуеться швидкою загибелью риби, яка нарощуеться без будь якіх зовнішних ознак хвороби. Частіше всего гине сама найкраща риба. Хвора риба плаває на поверхні води повздовш берігової зони, іжу не вживає.

Гострий перебіг характерізуеться розладом роботи кішковошлункового тракту, сопроводжується виделенням калу з домішками крові. Шкіряні покрови набувають темного забавлення, в ділянці черева та біля грудних плавників з¢являются червоні плями.

Підгострий перебіг. Хвороба перебігвє частише всего без клінічних ознак, риба даже вживає іжу. В цей самий час з¢являєтся окремі особі які стають малорухливими, не приймають іжу знаходятся біля берегової зони на поверхні води. У ціеї самої риби знаходять червого колеру плями в ділянці брюшка та біля плаників, абсцеси, виразки на запальних ділянках шкіри та мязів, зябра світліють, спостерігають екзовтальм.

Хронічний перебіг. Темпи роста риби не зменьшуються, риба нормально вживає іжу, але у поодиноких екземплярів спостерігають на шкірі виразки, рубці іноді абсцеси. З ануса виделяеться слизово-гнойний єксудат.

Патанатомія.

При блискавичному перебігу ні яких змін во внутрішніх органах не спостерігают.

При гострому перебігу знаходят в порожнинах кровяеістий трассудат, геморагічне запалення внутрішніх органівта кішковошлункового тракту. Зміни часто спостерігают в пілорічної частині шлункута в тостому відділі кішечніка.

Знаходят некрози в м¢язах серця та печінці. Печінка набуває мраморового коляру.

Для підгострого перебігу характерно крововиливи та некрози в нутрішніх органах. Печінка гліністого колеру.Геперімія сечевого міхура.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 479 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)