АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Організація роботи постійних і тимчасових комісій місцевих рад

Прочитайте:
  1. Апарат місцевої ради і організація його роботи
  2. Виконання лабораторної роботи
  3. Відкриття Л.Пастера та їх роль в розвитку медичної науки. Роботи Р.Коха та їх вплив на прогрес мікробіології.
  4. Відображення в обліку кредиторської заборгованості за товари, роботи, послуги
  5. Вправа №3. Роботи з текстом.
  6. Гаранти діяльності депутатів місцевих рад
  7. Джерела і організація постачання підприємств харчування продовольчими товарами та напівфабрикатами, договірні відношення з постачальниками.
  8. ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТА
  9. ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ У ДОАУДИТОРНИЙ ЧАС
  10. З поліклінічної роботи

Постійні комісії ради є органами ради, що обираються з числа її де­путатів, для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету. Постійні комісії є підзвітними раді і відповідальними перед нею. їхня система визначається радою са­мостійно з урахуванням важливості проблем економічного, соціально-культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних оди­ниць, а також інших факторів.

Як правило, утворюються постійні комісії з питань: а) бюджету та соціально-економічного розвитку; б) землекористування; в) комуналь­ної власності; г) регламенту та депутатської етики; ґ) підприємництва та промисловості; д) транспорту та зв'язку; є) охорони здоров'я та соціального захисту; є) житлово-комунального господарства; ж) еко­логічної політики. В селах і селищах утворюються зазвичай чотири-п'ять постійних комісій, які охоплюють усі напрями діяльності. В ра­йонних, обласних і міських радах (міст обласного значення) перелік постійних комісій значно більший, вони створюються з урахуванням специфіки відповідних адміністративно-територіальних одиниць.

Постійні комісії обираються радою на строк її повноважень у складі голови і членів комісії. Місцеві ради можуть встановлювати мінімаль­ний кількісний склад постійної комісії. Всі інші питання структури Комісії вирішуються відповідною комісією. Із складу членів комісії оби­рається заступник голови і секретар постійної комісії. Для вивчення питань, розробки проектів рішень ради постійна комісія може створювати підготовчі комісії і робочі групи з залученням представників гро­мадськості, вчених і спеціалістів.

Депутати працюють у постійних комісіях на громадських засадах, ви­няток зроблено лише для голів постійних комісій з питань бюджету облас­них рад, за їх рішенням вони можуть працювати на постійній основі. До складу постійних комісій не можуть бути обрані сільський, селищний, міський голова, секретар сільської, селищної, міської ради, голова район­ної в місті (в разі її створення), районної, обласної ради, їх заступники.

Порядок організації роботи постійних комісій визначається регла­ментом та Положенням про постійні комісії, що затверджуються радою. Постійні комісії здійснюють такі функції: а) вивчення, попередній роз­гляд і підготовка питань, які належать до відання ради; б) контрольну; в) номінаційну. Постійні комісії за дорученням ради або за власною ініціативою попередньо розглядають проекти програм соціально-еко­номічного і культурного розвитку, місцевого бюджету, звіти про вико­нання програм і бюджету, вивчають і готують питання про стан та роз­виток галузей господарського і соціально-культурного будівництва, інші питання, які вносяться на розгляд ради, розробляють проекти рішень ради і готують висновки з цих питань, виступають на сесіях ради з до­повідями та співдоповідями.

Здійснюючи контрольну функцію, постійні комісії вивчають діяльність підзвітних і підконтрольних раді та виконкому органів, а з питань, відне­сених до відання ради, — місцевих державних адміністрацій, підприємств, установ, організацій та їх посадових осіб, подають за результатами пе­ревірки рекомендації; здійснюють контроль за виконанням рішень ради та виконкому. В рамках номінаційної функції вони попередньо розглядають кандидатури осіб, які пропонуються для обрання, затвердження, призна­чення або погодження радою, готують висновки з цих питань.

Організація роботи постійної комісії ради покладається на голову комісії, який скликає і веде засідання комісії, дає доручення її членам, проводить розподіл функціональних обов'язків між ними, представляє комісію у відносинах з іншими органами, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями, громадянами, підписує проекти рішень місцевої ради та інші документи, організовує роботу по реалізації висновків і рекомендацій комісії. У разі відсутності голови комісії або неможливості ним виконувати свої повноваження його функції здійснює заступник голови комісії або секретар.

Основною організаційною формою роботи постійних комісій є засі­дання, яке скликається в міру необхідності (як правило, один раз на місяць) і є правомочним, якщо в ньому бере участь не менш як поло­вина від загального складу комісії. Порядок скликання позачергових засідань визначається положенням про постійні комісії. У засіданні постійної комісії беруть участь депутати — члени комісії, інші депутати (з правом дорадчого голосу) та запрошені на засідання комісії особи.

За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації, які приймаються більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсут­ності — заступником голови або секретарем комісії. Рекомендації постійних комісій підлягають обов'язковому розгляду органами, під­приємствами, установами, організаціями, посадовими особами, яким вони адресовані. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

Тимчасові контрольні комісії ради є органами ради, які обираються з числа депутатів для здійснення контролю з конкретно визначених ра­дою питань, що належать до повноважень місцевого самоврядування. Рішення про створення тимчасової контрольної комісії, її назву, завдан­ня, персональний склад комісії та її голову вважається прийнятим, якщо за це проголосувало не менше третини депутатів від загального складу ради. Повноваження тимчасової контрольної комісії ради припиняють­ся з моменту прийняття радою остаточного рішення щодо результатів роботи цієї комісії, а також у разі припинення повноважень ради, яка її створила.


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 567 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)