АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Схема антихелікобактерної терапії першої категорії першої черги.

Прочитайте:
  1. IX Схема ориентировочной основы действия при лечении
  2. VII Схема ориентировочной основы действия при лечении пульпита методом девитальной экстирпации
  3. VIII Схема ориентировочной основы действия при лечении пульпита методом девитальной ампутации
  4. А 3.4.3. Диференційований підхід до терапії пацієнтів з ускладненим ГК
  5. А. 4.5. Всебічні цілі терапії, які треба досягти при лікуванні цукрового діабету 2 типу.
  6. А.4.7. Застереження та зауваження при фармакотерапії
  7. Алгоритм базисної терапії ХОБ
  8. Альтернативная схема лечения.
  9. Аппаратурная схема производства и спецификация оборудования.
  10. Бальнеологічні та грязелікувальні процедури, що рекомендуються цій категорії хворих, диференційоване призначення при окремих захворюваннях.

Стандартні варіанти:

- омепразол у стандартній дозі 20 мг 2 рази на день + метронідазол по 400 мг 3 рази на день або тинідазол по 500 мг 2 рази на день + кларитроміцин по 250 мг 2 рази на день;

- омепразол у стандартній дозі 20 мг 2 рази на день + амоксицилін по 1000 мг 2 рази на день + кларитроміцин по 500 мг 2 рази на день;

- омепразол у стандартній дозі 20 мг 2 рази на день + метронідазол по 400 мг 3 рази на день або тинідазол по 500 мг 2 рази на день + амоксицилін по 1000 мг 2 рази на день.

Класичний варіант:

- субцитрат вісмута (де-нол) по 120 мг 4 рази на день + метронідазол по 400 мг 3 рази на день або тинідазол по 500 мг 2 рази на день + тетрациклін по 500 мг 4 рази на день.

Схема антихелікобактерної терапії другої категорії (резервна):

- омепразол у стандартній дозі 20 мг 2 рази на день + субцитрат вісмута по 120 мг 4 рази на день + метронідазол по 400 мг 3 рази на день або тинідазол по 500 мг 2 рази на день + тетрациклін по 500 мг 4 рази на день.

Тривалість лікування за схемою другої черги (резервної) – до 14 днів.

Найбільшу популярність сьогодні заслужила схема, яка включає омепразол (20 мг 2 рази), амоксицилін (1000 мг 2 рази) і кларитроміцин (500 мг 2 рази). Вона є високоефективною (94%), простою у використанні (2 рази на добу упродовж 7 днів), добре переноситься хворими.

Омепразол – інгібітор протонової помпи, здійснює на хелікобактерну інфекцію лише супресивний вплив без ерадикації хелікобактерій, пригнічуючи шлункову секрецію, створює сприятливі умови для дії амоксициліну, еритроміцину, кларитроміцину. Є дані про те, що омепразол пригнічує НР шляхом інгібування активності уреази, а також бактеріальної АТФ.

Лікувальне харчування. У фазі загострення призначають лікувальний стіл № 1В з прийомом їжі 3-4 рази на день. З харчового раціона вилучають продукти, що мають сокогінну, подразнюючу дію. Їжу готують в напіврідкому вигляді без підсмажування, обмежують споживання солі, вуглеводів (цукор, варення). Не рекомендуються продукти, що містять екстрактивні речовини з м’яса, риби (юшка). В дієту включають цільне молоко, слизисті супи з гречки, перлової крупи з додаванням пшеничних висівок. Добрий ефект дає вівсяна каша, домашній сир, свіжі фрукти, ягоди. В подальшому дієту поступово розширюють, включають відварне м’ясо, рибу, відварену картоплю з вершковим маслом, пісну гов’ядину, некислу сметану, некруто зварені яйця (стіл №1).

При вираженому загостренні рекомендують насіння льону (2 столові ложки насіння льону заливають 0,5 л кип’ятку, суміш перемішують в термосі, на другий день приймають по ½ склянки 3-4 рази на день всередину).

Корекція порушень шлункової секреції. При хронічному хелікобактерному антральному гастриті секреторна функція шлунка може бути нормальною або підвищеною. При підвищенні шлункової секреції призначають антисекреторні засоби – периферичні М-холіноблокатори, блокатори Н2-рецепторів гістаміну, інгібітори протонової помпи, антациди.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 525 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)