АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тактика: Направити в екстринному порядку до уролога. Спазмолытики ввести.

Прочитайте:
  1. A. Направити хворого в хірургічне відділення.
  2. D.Направити до лікаря
  3. Г. Найближчого закладу охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкування, де йому може бути надано необхідну безоплатну медичну допомогу відповідно до його стану.
  4. Інфікованим абортом треба направити в лікувальний заклад. При неускладненому гарячковому аборті
  5. О влиянии дурных изменений воздуха, противоположных естественному порядку вещей
  6. Про затвердження Порядку надання державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам
  7. Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб
  8. Тактика: транспортувати в хірургічне відділення.
  9. Хірургічне відділення в своєму розпорядженні має лише одну перев’язочну. В якому порядку потрібно проводити перев’язку хворих з чистими і гнійними ранами?

Інформація про хворобу:Сечокам'яна хвороба (уролітіаз) — одне з найчастіших захворю­вань нирок, воно становить близько ЗО—45% усіх урологічних недуг. Спо­стерігають однаково часто як у чоловіків, так і жінок у середньому віці. Се­чокам'яна хвороба — поліетіологічне захворювання, що виникає внаслідок природжених аномалій, гормональних порушень, в умовах сухого жаркого клімату або в разі порушення обміну речовин в організмі та ін. В Україні сечокам'яна хвороба найпоширеніша в південних районах: Донбас, Крим, Причорноморський регіон.

Клініка. Основними симптомами сечокам'яної хвороби є біль у поперековій ділянці, гематурія, відходження солей і каменів із сечею. Інтенсивність болю та його іррадіація залежать від локалізації каменя. Біль буває тупим і гострим. Тупий біль характерний для малорухомих каменів. Він посилюється під час руху і надмірного вживання рідини. Гострий біль проявляеться нирковою колікою і спричинюється раптовим припиненням відтоку сечі з нирки. Біль виникає раптово, часто вночі або після фізичного навантаження і може мати нападоподібний характер. Локалізується в поперековій длянці. іррадіюс за ходом сечовода в пахвинну ділянку та статеві орга- ^ \ворі неспокійні, часто змінюють положення. Напад супроводжується блідістю, сухістю в роті, головним болем, ознобом, нудотою, частим сечо- 1' ѵсканням. Що нижче опускається камінь уздовж сечовода, то сильніше 'важені дизуричні розлади. Гематурія виникає внаслідок ушкодження канем слизової оболонки ниркових мисок або сечовода. Лейкоцитурія на- М «а в разі приєднання інфекції. Під час больового нападу рефлекторно * *уть виникати затримання випорожнень, газів, блювання. Під час обстеження відзначають болючість у ділянці нирки, позитивний симптом Пастернацького на боці захворювання. Іноді можуть бути позитивні симптоми подразнення очеревини, що вимагає диференціації захворювання від зстрого живота. Тривалість ниркової коліки різна — від кількох хвилин до 12 діб і більше.

Задача 3

Діагноз: ВХШ. Шлунково-кишкова кровотеча.

ВХШ: періодичні болі в епігастрії.

Шлунково-кишкова кровотеча:шум у «вухаха», мерехкотіння «мушок» перед очима, Р -120, АТ-90/60, 80/50 мм.рт.ст., при пальцевому дослідженні прям кишки в ампулі сліди калу темного кольору.

Принципи лікування: 1) холод, 2) холодна дієта (Мейленграхта), 3) гемостатики, 4)Квадротерапія (квамател, денол), 5) антибіотики.

Тактика фельдшера: Транспортувати в хірургічне відділення.

Інформ.:Шлунково-кишкова кровотеча – це потрапляння крові в просвіт стравоходу, шлунка і (або) кишечника внаслідок руйнування (пошкодження) судинної стінки цих органів.

Причини: ВХШ, поліпи, ерозивний гастрит, рак (пухлини), варикозне розширення вен стравоходу, синдром Малорі-Вейса (поява на фоні блювання тріщин слизових оболонок на межі стравоходу і шлунка, у вагітних).

Ознаки: рвота кров’ю, мелена, симптоми: Бергмана (біль в епігастрії який після початку кровотечі зникає), Тейлора(посилення кишкових шумів і перистальтики при аускультації), ознака Бурштейна (при надавлюванні на шкіру кінцівки утв. біла пляма яка повільно зникає).

Задача 4

Діагноз:. Облітеруючий ендартеріїт нижніх кінцівок


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 421 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)