АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тактика: транспортувати в хірургічне відділення.

Прочитайте:
  1. A. Направити хворого в хірургічне відділення.
  2. Гігієнічні вимоги до улаштування, обладнання та експлуатації інфекційного відділення. Профілактика внутрішньо лікарняних інфекцій.Санітарно-протиепідемічний режим
  3. Загальні принципи устрою хірургічного відділення.
  4. Лікування хірургічне – розтин і дренування. Обов’язкове загальне лікування антибіотиками та
  5. Негайно транспортувати в хірургічне відділення
  6. Проводиться хірургічне лікування шляхом ексцизії або повної деструкції патологічно змінених тканин
  7. Робота сестринського персоналу в умовах хірургічного відділення.
  8. Розклад роботи хірургічного відділення. Гігієна передавань і відвідування хворих.
  9. Тактика: Направити в екстринному порядку до уролога. Спазмолытики ввести.

Інформація про хворобу:Забиття головного мозку (contusio cerebri) — закрите ушкодження го­ловного мозку, яке супроводжується ушкодженням тканини головного моз­ку. У разі забиття головний мозок може ушкодитися не лише в місці трав­ми, а й на протилежному боці, що пов'язано з його дислокацією під час за­биття. Забиття головного мозку супроводжується його набряком, розладом мікроциркуляції, підвищенням спинномозкового тиску.

Утрата свідомості при забитті головного мозку може продовжуватися кілька діб. Неврологічні симптоми (утрата чутливості, патологічні симпто­ми тощо) залежать від розмірів ушкодження головного мозку і локалізації.

Потерпілі скаржаться на головний біль, нудоту, блювання, ретроградну амнезію.

Білет №10

Задача 1

Діагноз: Тупа травма живота. Розрив кишечника. Гострий розлитий перитоніт.

Тупа травма живота:упав з 3 м. висоти на живіт.

Розрив кишечника:вимушине положення, просить пити, Р 120 за хв., межі печінкової тупості не визначаються.

Гострий розлитий перитоніт:позитивні симптоми подразнення очеревини, живіт здутий, напружений.

План обстеження:Рентгенографія ОЧП, УЗД ОЧП

Тактика фельдшера: транспортувати в хірургічне відділення.

Інформ.:Травми живота:Закриті травми живота виникають при ударах і здавленнях і бувають або тільки забоями, або разом з цим ще є й ушкодження внутрішніх органів.

Ознаки. Удари черевної стінки супроводжуються хворобливістю, припухлістю, місцевим напруженням м'язів та інколи крововиливами. До симптомів ураження внутрішніх органів відносяться: гострий біль у животі, напруження черевних м'язів, нудота, блювота, затримка стільця і ​​ознаки внутрішнього крововиливу, характерного для розриву печінки та селезінки. Ознаки ураження внутрішніх органів розвиваються не відразу, тому кожну травму черевної стінки потрібно вважати можливим порушенням внутрішніх органів.

Перша допомога спрямована на забезпечення спокою і зменшення можливого внутрішньої кровотечі. Хворому показано обов'язкове лежаче положення, холод на живіт і термінова евакуація в лікарню.

Проникаючі поранення живота характеризуються пораненням пристеночной очеревини і можуть супроводжуватися ушкодженням органів черевної порожнини.

Ознаки. Наявність рани черевної стінки і ознаки ушкодження органів черевної порожнини: випадання в рану сальника, витікання шлункового вмісту, жовчі або калу.

Перша допомога спрямована на захист рани від інфекції і на порятунок випали органів. При відсутності випали органів на рану накладається асептична пов'язка. Випали органи накриваються декількома шарами марлі, просоченої вазеліном, олією або розчином пеніциліну, і обережно прибинтовуються.

Органи, що випали можна вправляти у черевну порожнину! Потерпілому не можна давати пити і їсти. Він підлягає терміновій евакуації в лежачому положенні на спині з підкладеними під коліна і крижі м'якими предметами (подушка, ковдра, одяг і т. п.).

Задача 2

Діагноз: Опік обличчя, шиї, тулуба 3А степені. Опіковий шок.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 394 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)