АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Загальні положення. Щодо застосування комп’ютерних поліграфів у роботі з персоналом

Прочитайте:
  1. I.Загальні положення
  2. V. Прикінцеві положення
  3. А. Початкове положення
  4. А. Початкове положення
  5. Б15 Охарактеризуйте будову ,положення матки
  6. Багатоплідна вагітність та неправильні положення плодА
  7. Вкажіть систематичне положення збудника лімфоми Беркіта.
  8. Завдання №4. Проаналізуйте положення органів черевної порожнини щодо очеревини.
  9. Загальні анемії.
  10. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ПРИЙМАЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ МВС України

28.07.2004 № 842

 

 

ІНСТРУКЦІЯ

Щодо застосування комп’ютерних поліграфів у роботі з персоналом

Органів внутрішніх справ України

 

 

Загальні положення

 

1.1. Інструкція щодо застосування комп’ютерних поліграфів в роботі з персоналом органів внутрішніх справ України (далі – Інструкція) визначає основні напрямки, принципи та умови використання поліграфів у процесі професійно-психологічного відбору кандидатів на службу і навчання, під час кадрових перевірок та проведення службових розслідувань.

1.2. Робота спеціаліста поліграфа здійснюється відповідно до Конституції України, законів України „Про міліцію”, „Про оперативно-розшукову діяльність”, „Про інформацію” та інших нормативно-правових актів.

1.3. Сучасний поліграф є різновидом психофізіологічної апаратури і представляє собою комплексну багатоканальну комп’ютерну апаратну методику реєстрації змін психофізіологічних реакцій людини у відповідь на пред’явлення за спеціальною методикою певних психологічних стимулів.

1.4. Аналіз інформації, отриманої від людини в процесі опитування за допомогою поліграфа, дає змогу отримувати необхідну орієнтувальну інформацію та виявляти ту, яку людина приховує.

1.5. Використання поліграфа здійснюється шляхом проведення за спеціальною методикою опитування людини з одночасною реєстрацією змін її психофізіологічних реакцій у відповідь на психологічні стимули, що задаються у вигляді варіантів відповідей, предметів, схем, фото та ін. У процесі такого інтерв’ю використовуються поліграфні пристрої, що не завдають шкоди здоров’ю, життю людини, навколишньому середовищу та мають відповідні сертифікати.

1.6. Опитування проводиться у формі скринінгової перевірки кандидатів на службу (навчання), а також службових перевірок персоналу з метою підвищення ефективності діяльності органів і підрозділів, психологічної надійності, зміцнення дисципліни і законності, запобігання негативним явищам серед особового складу органів внутрішніх справ України (далі – особовий склад).

1.7. Реакції людини, інша інформація, що реєструється і фіксується у процесі тематичного інтерв’ю, аналізується спеціалістом поліграфа, який на підставі отриманих результатів формулює висновки, що мають вірогідний, орієнтувальний характер та слугують психологічним обґрунтуванням для:

формулювання пропозицій щодо необхідності та конкретних напрямків подальшої роботи з кандидатами на службу (навчання) та працівниками органів та підрозділів внутрішніх справ (далі – працівники ОВС);

оцінки достовірності (недостовірності) результатів психодіагностичних обстежень та розслідування надзвичайних подій серед особового складу.

1.8. До роботи з поліграфом та проведення психофізіологічного інтерв’ю допускаються фахівці, які пройшли спеціальну підготовку та мають відповідний допуск (сертифікат, посвідчення) МВС України.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 413 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)