АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

КОНТРОЛЬНІ ЗАВДАННЯ ТА ЗАДАЧІ

Прочитайте:
  1. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. А.Ситуаційні клінічні задачі
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

Задача С1

Жорстка рама розташована у вертикальній площині (рис. С1), закріплена опорами в точках А, В і навантажена парою сил з моментом М = 16 кН·м, зосередженими силами і ; точки прикладання, кути , , а також модулі сил вказані у таблиці С1. На одній з дільниць рами діє розподілене навантаження, тип, інтенсивність і ділянку вказано в таблиці С1. Розподілене навантаження направлене перпендикулярно до стрижня і діє зверху вниз на горизонтальних та похилих дільницях і зліва направо на вертикальних.

Визначити опорні реакції в точках А, В і виконати перевірку правильності їх визначення.

Вказівка. Задача С1 – на рівновагу тіла під дією довільної плоскої системи сил. Розв’язання цієї системи буде простішим, якщо складати такі рівняння рівноваги, коли система розпадається на три окремі рівняння. Наприклад, рівняння моментів будуть простішими, якщо брати моменти відносно точки, де перетинаються лінії дії двох реакцій. При обчисленні моменту сили відносно полюса часто зручніше розкласти її на складові і , для яких плечі легко визначаються, і використати теорему Варіньйона

В залежності від конфігурації рами опори слід повертати в площині таким чином, щоб частина стрижня на схемі опори збігалась з частиною стрижня на схемі рами. Типи опор і їх реакції наведені в додатку А, а також в таблиці 1.1 [4]. В [4, стор. 18] наведена послідовність розв’язання задач на рівновагу.

Коли реакції в’язей знайдені, необхідно виконати перевірку правильності їх визначення. Для цього слід розв’язати першу задачу, коли відомі всі сили, що діють на тіло і необхідно з’ясувати, чи знаходиться воно в рівновазі. Використовується інша форма рівнянь рівноваги. Бажано, щоб в рівняння для перевірки входили всі реакції в’язей.

Приклад С1. Жорстка рама (рис. С1.1) має в точці А шарнірно-нерухому опору, а в точці В – часткове защемлення. Всі діючі сили і розміри показані на рисунку.

Дано: = 4,5 кН; = 11,5 кН; = ; = ; = 3,5 кН/м; = 6,5 кН/м; М = 12 кН·м. Визначити реакції опор в точках А і В.

Рис. С1.1

Таблиця С1

№ рядка Типи опор в точках Сила Сила Розподілене навантаження
А В точка при-кладання модуль сили, кН точка при-кладання модуль сили, кН тип дільниця інтенсив-ність, кН/м.
  - С     К     DE  
  D     K     EK  
  Е     С     q 1=4 q 2=8
  Н     C     ЕК  
  К     Е     HD  
  С     К     EK q1=3 q2=7
  D     Н     KE  
  Е     С      
  К     D     ЕК q1=3 q2=5
  Н     Е     КВ  

Рис. С1


Типи опор і їх реакції наведені в додатку А.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 546 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)