АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Зміни обміну речовин при старінні

Прочитайте:
  1. E. - Бічний ріг сірої речовини спинного мозку на рівні СVIII – ThI.
  2. E. Через білу речовину коліна внутрішньої капсули
  3. J. Через білу речовину коліна внутрішньої капсули
  4. O. Через білу речовину коліна внутрішньої капсули
  5. Анатомо- фізіологічна характеристика білої та сірої речовин спинного мозку.
  6. Анатомо- фізіологічна характеристика ендокринної системи. Гормони як біологічно-активні речовини.
  7. Анатомо-фізіологічна характеристика шляхів виведення з організму продуктів обміну речовин, можливі порушення.
  8. Антихолінестеразні речовини необерненої дії
  9. Біла речовина півкуль головного мозку.
  10. Біла речовина спинного мозку

Білковий обмін і ферменти. Знижується синтез та розпад білків, змінюється рівень ферментів.

Вуглеводневий обмін. Потреба і використання вуглеводів з віком знижуються. Зменшується запас глікогену в м’язах і печінці. Підвищується активність глюконеогенезу в тканинах. Виникає недостатність лактози в шлунково-кишковому тракті (погане засвоєння молока).

Обмін ліпідів. Підвищується вміст жиру в організмі, спостерігається його надмірне накопичення в певних ділянках тіла. Зростає рівень холестерину в крові, знижується вміст антиатерогенних ліпопротеїдів. Рівень жирних кислот в крові майже не змінюється або незначно зростає за рахунок зниження інтенсивності окиснення при збереженні рівня їх синтезу.

Мінеральний обмін. Збільшується в тканинах і органах вміст натрію, хлору, кальцію, натомість зменшується вміст калію, магнію та фосфору.

Енергетичний обмін. Знижується основний обмін. Збільшується кількість піридинових коферментів на 10-30%. В перерахунку на одиницю білка мітохондрій активність цитохромоксидазної системи мітохондрій зростає і збільшується спряженість процесів дихання з фосфорилюванням, проте в перерахунку на одиницю білка тканини вона знижується.

Зміна гемодинаміки і розвиток тканинної гіпоксії також призводять до зміни енергообміну тканин з віком. Зростає потужність утилізаційних процесів в тканинах, а також утилізації амінокислот в реакціях глюконеогенезу. Спостерігається зниження концентрації АТФ і креатинфосфату в тканинах.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 538 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)