АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Плечове сплетення. Плечове сплетення утворюють передні гілки 4-ох нижніх шийних і частково 1-го грудного спинномозкового нервів

Прочитайте:
  1. ВЕГЕТАТИВНІ НЕРВОВІ СПЛЕТЕННЯ
  2. Де розташовується шийне сплетення?
  3. Крижове сплетення
  4. Назвіть шкірні нерви шийного сплетення?
  5. Назвіть, чим утворено глоткове сплетення?
  6. Плечове сплетення
  7. Плечове сплетення. Артерії нижньої кінцівки.
  8. Поперекове сплетення
  9. Тазова частина симпатичного стовбура. Тазовий відділ парасимпатичної нервової системи. Вегетативні сплетення органів таза.

Плечове сплетення утворюють передні гілки 4-ох нижніх шийних і частково 1-го грудного спинномозкового нервів. Воно виходить через проміжок між драбинчастими м’язами в надключичну ямку, далі опускається в підпахвинну порожнину, де утворює 3 основні пучки, які розміщуються навколо підпахвинної артерії. Від цих пучків відходять довгі та короткі гілки.

 

Довгі гілки плечового сплетення

1) 1) медіальний шкірний нерв плеча – іннервує шкіру внутрішньої поверхні плеча;

2) 2) медіальний шкірний нерв передпліччя – іннервує шкіру внутрішньої поверхні передпліччя;

3) 3) м’язово-шкірний нерв – віддає рухові гілки до двоголового, плечового і дзьобоплечового м’язів, потім переходить на передпліччя, де іннервує шкіру зовнішньої сторони;

4) 4) серединний нерв – на плечі гілок не дає, а на передпліччі віддає гілки до всіх м’язів-згиначів, за винятком ліктьового згинача кисті. Далі нерв проходить на долонну поверхню, де іннервує м’язи підвищення великого пальця. Шкірні гілки утворюють загальні, а потім власні долонні пальцеві нерви, які іннервують шкіру пальців;

5) 5) ліктьовий нерв – проходить по внутрішній поверхні плеча, не віддаючи гілок. На передпліччі іннервує ліктьовий згинач кисті і частину глибокого згинача пальців. В нижній третині передпліччя нерв поділяється на тильні та долонні гілки.

Долонна гілка розгалужується на:

а) м’язові гілки, які іннервують м’язи пальців;

б) шкірні гілки, які представлені загальними і власне долонними пальцевими нервами, що іннервують шкіру малого пальця і мізинця.

Тильна гілка дає тильні пальцеві нерви, які іннервують шкіру пальців.

6) 6) променевий нерв – на плечі проходить між плечовою кісткою і голівками трьохголового м’яза, віддаючи м’язові і шкірні гілки. Виходячи в латеральну борозну ліктьової ямки, ділиться на:

- - поверхневі гілки, які іннервують шкіру пальців, починаючи з великого;

- - глибокі гілки, які іннервують всі м’язи-розгиначі передпліччя.

Короткі гілки плечового сплетення

Короткі нерви плечового сплетення відходять від його верхньої частини дещо вище ключиці; іннервують м’язи плечового поясу (підключичні, надосні, пілосні, підлопаткові та ін.)

 



Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 642 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)