АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Застосування сполук d – елементів у медицині.

Прочитайте:
  1. Real-time PCR (ПРЛ у реальному часі) та її застосування у вірусологічних дослідженнях.
  2. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  3. Б) Характеристика методів візуалізації статевої системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  4. будова формених елементів крові
  5. Види гемоглобіну та його сполук, їх фізіологічна роль.
  6. Визначте основні методи дослідження психогенетики і можливості їх застосування.
  7. Вимоги до ведення і моніторингу стану новонародженої дитини під час застосування ШВЛ
  8. Вимоги до моніторингу під час застосування методики СДППТ
  9. ВИПИСУВАННЯ, ЗБЕРІГАННЯ, ЗАСТОСУВАННЯ ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТІВ
  10. ВИПИСУВАННЯ, ЗБЕРІГАННЯ, ЗАСТОСУВАННЯ ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТІВ

· Ферум (ІІ) сульфат гептагідрат FeSO4 ∙7H2O, ферум лактат тригідрат (СН3СН(ОН)СОО)2Fe ∙3H2O, ферум аскорбінат застосовують для лікування ферумдефіцитних анемій.

· Цинк сульфат ZnSO4 використовують у вигляді розчинів з масовою часткою 0,1 – 0,25% для лікування очних хвороб. Ця сполука входить до складу деяких стоматологічних цементів типу «Дентин», «Вікасол» та препарату цинктерал, який використовують у дерматології. Цинк оксид ZnO застосовують у дерматологічній практиці у вигляді мазей, паст і присипок. Суспензію цинк інсулін, що складається з цинк хлориду та інсуліну, використовують для ін’єкцій при цукровому діабеті. Вітамін С- Плюс (вітамін С з Цинком) рекомендують для посилення імунітету, нормалізації кровотворення.

· Хром піколінат (50 – 100 мкг) використовують у разі порушень вуглеводного тажирового обмінів) хром (ІІІ) оксид Cr2O3 входить до складу деяких стоматологічних паст.

· Амоній або натрій молібдат (NH4)2MoО4 (Na2MoO4) у мікродозах вводять до складу різних вітамінних комплексів («Дуовіт»), враховуючи той факт, що Молібден підвищує фагоцитарну функцію крові.

· Манган (ІІ) сульфат та хлорид MnSO4 + MnCl2 як мінеральні добавки входять до складу різних полівітамінів, наприклад, «Кальцеміну», «Теравіту».Калій перманганат KMnO4 у вигляді розведених розчинів застосовують як протимікробний препарат.

· Вітамін В12 (ціанокобаламін) використовують для лікування мегалобластичної анемії, дистрофії та при захворюваннях печінки.

· Радіоактивний нуклід Кобальту 60Со застосовують для лікування злоякісних пухлин радіоактивним випромінюванням (так звані «кобальтові гармати»)

· Купрум (ІІ) сульфат у вигляді розведених розчинів для внутрішнього застосування; 5% - вий розчин – для повязок при опіках білим фосфором, а 2% – вий розчин – внутрішньо при отруєнні білим фосфором.

· Аргентум (І) нітрат має в’яжучу, підсушуючу та протизапальну дію. Зовнішньо він використовується у вигляді 1 -10% розчинів або мазей, а внутрішньо – 0,05%-вий розчин при виразці шлунку та гастритах.

Крім того, широко використовуються полівітамінні комплексні препарати з мінеральними добавками: «Мульті – табс», «Юнікап», «Вітрум», «Активан», «Дуовіт», краплі «Береш Плюс»

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 627 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)