АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хімічні властивості омилювальних ліпідів

Прочитайте:
  1. Будова серця. Властивості серцевого м'яза
  2. Властивості аерозолів
  3. Властивості АНС.
  4. Властивості гормонів та їх основні впливи. Механізм дії гормонів на клітини організму.
  5. Властивості нервової системи
  6. Гемоглобін, будова, властивості, види, сполуки
  7. Деякі міркування щодо зв'язку структура–властивості серед поліциклічних сполук
  8. Заповніть таблицю «Властивості оболонок стінки серця»
  9. Захисні властивості крові
  10. Значення травлення у кишечнику, особливості будови та функції різних відділів кишечника, вікові властивості, можливі відхилення функцій.

1. Гідроліз ліпідів. Як і всі естери, ліпіди здатні до гідролізу. В організмі гідроліз відбувається під дією ферментів ліпаз:

Під час лужного гідролізу (омилення) жирів водними розчинами лугів утворюється суміш гліцерину та солей вищих жирних кислот (мило):

2.Окиснення ліпідів. Окисні процеси за участю ліпідів досить різноманітні. Так, окиснення киснем повітря ненасичених жирів під час зберігання призводить до їх згіркнення. Пероксидне окиснення ліпідів – один з найважливіших окисних процесів в організмі. Він є основною причиною руйнування клітинних мембран (наприклад, при променевій хворобі).

3. Гідрогенізація жирів. В основі процесу лежить реакція приєднання водню за місцем подвійних зв’язків у залишках ненасичених карбонових кислот:


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 513 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)