АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Принцип 16

Прочитайте:
  1. E) Паули принципі
  2. III. Борьба за Облигаторный принцип в Германии
  3. Американські принципи лікування хронічного панкреатиту
  4. Антибиотики. Принципы классификации антибиотиков. Механизмы антимикробного действия.
  5. Антимикробные и антитоксические лечебные и профилактические сыворотки. Принципы получения и применения.
  6. Болезнь Паркинсона, патогенез, клиника, принципы лечения. Другие проявления гипокинетически-гипертонических нарушений.
  7. В настоящее время утвердился принцип возмещения определённых, конкретных, недостающих организму больного составных частей крови (компонентная гемотерапия).
  8. Важной задачей раздела патофизиологии «Общая этиология» является разработка принципов этиотропного лечения и профилактики заболеваний и патологических процессов.
  9. Вирусные гепатиты человека, особенности их эпидемиологии. Основные свойства возбудителей. Принципы лабораторной диагностики.
  10. Вопрос: Принципы рациональной антибиотикотерапии

Примусова госпіталізація

1. Будь-яка особа може бути госпіталізована до психіатричного закладу в якості пацієнтів у примусовому порядку, або особа, вже госпіталізована як пацієнт у добровільному порядку, може триматися як пацієнт у психіатричному закладі у примусовому порядку тоді й тільки тоді, коли уповноважений для цієї мети відповідно до закону кваліфікований фахівець, який працює в області психіатрії, вста­новить відповідно до принципу 4, наведеному нижче, що дана особа страждає психічним захворюванням, і визначить:

а) що внаслідок цього психічного захворювання існує серйозна загроза запо­діяння безпосередньої або неминучої шкоди цій особі або іншим особам, або

б) що у випадку особи, чиє психічне захворювання є тяжким, а розумові здіб­ності – ослабленими, відмова від госпіталізації або тримання даної особи в пси­хіатричному закладі може призвести до серйозного погіршення її здоров'я або унеможливить застосування належного лікування, яке може бути здійснене лише за умови госпіталізації до психіатричного закладу відповідно до принципу най­менш обмежувальної альтернативи.

У випадку, зазначеному в підпункті «б», необхідно, по можливості, прокон­сультуватися з іншим таким фахівцем, який працює в області психіатрії. У разі проведення такої консультації госпіталізація до психіатричного закладу або три­мання в ньому в примусовому порядку можуть мати місце лише за згодою іншого фахівця, який працює в області психіатрії.

2. Госпіталізація до психіатричного закладу або тримання в ньому в примусо­вому порядку здійснюється спочатку протягом нетривалого періоду, визначеного внутрішньодержавним законодавством, з метою нагляду і проведення поперед­нього лікування до розгляду питання про госпіталізацію або тримання пацієнта у психіатричному закладі наглядовим органом. Причини госпіталізації або триман­ня негайно повідомляються пацієнту; про факт госпіталізації або тримання та їх причини також невідкладно й у докладному вигляді повідомляється наглядовому органу, особистому представнику пацієнта, якщо такий є, а також, якщо пацієнт не заперечує, сім'ї пацієнта.

3. Психіатричний заклад може приймати пацієнтів, яких госпіталізують у примусовому порядку, тільки якщо цей заклад виділено для таких цілей компе­тентним повноважним органом, створеним відповідно до внутрішньодержавного законодавства.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 382 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)