АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Загальні положення. 1.1. Центр професійної, медичної та соціальної реабілітації інвалідів (надалі – Центр) є соціально-медичною установою для інвалідів 1-3-ї груп для тимчасового

Прочитайте:
  1. I.Загальні положення
  2. V. Прикінцеві положення
  3. А. Початкове положення
  4. А. Початкове положення
  5. Б15 Охарактеризуйте будову ,положення матки
  6. Багатоплідна вагітність та неправильні положення плодА
  7. Вкажіть систематичне положення збудника лімфоми Беркіта.
  8. Завдання №4. Проаналізуйте положення органів черевної порожнини щодо очеревини.
  9. Загальні анемії.
  10. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ПРИЙМАЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ

1.1. Центр професійної, медичної та соціальної реабілітації інвалідів (надалі – Центр) є соціально-медичною установою для інвалідів 1-3-ї груп для тимчасового перебування незалежно від віку, які мають відпо­відні медичні показання і потребують вжиття заходів щодо професійної, соціальної та медичної реабілітації з метою забезпечення їх адаптації у суспільному житті, подальшої зайнятості, економічної і побутової само­стійності.

Центр організовується в спеціально побудованих або пристосованих будівлях з приміщеннями, які повинні відповідати санітарно-гігієнічним та протипожежним вимогам, вимогам техніки безпеки, мати всі види ко­мунального благоустрою для тимчасового перебування інвалідів.

1.2. Центр утворюється, реорганізується або ліквідується відпо­відно до рішення місцевих органів виконавчої влади за погодженням з Міністерством праці та соціальної політики України.

Центр також може створюватися благодійними фондами, комерційними структурами, приватними підприємцями та іншими недержавними орга­нізаціями, у тому числі з іноземним капіталом, за наявності потрібної мате­ріально-технічної, науково-методичної бази, кваліфікованих кадрів.

1.3. Центр підпорядкований відповідно Міністерству праці та соціаль­ного захисту Автономної Республіки Крим, управлінням соціального за­хисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських дер­жавних адміністрацій, місцевим органам виконавчої влади, структурам, які його заснували.

1 .4. У своїй діяльності Центр керується Конституцією України, зако­нами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства праці та соціальної політики України, іншими нормативними актами з питань реабілітації інвалідів, а також Типовим положенням.

1.5. На підставі Типового положення Центри, які створюються на міс­цях, розробляють власні Положення.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 419 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)