АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лікар–медична сестра–молодший медичний персонал

Прочитайте:
  1. XI. Гигиенические требования к условиям труда медицинского персонала
  2. XI. Требования к правилам личной гигиены больных, медицинского и обслуживающего персонала лечебного учреждения
  3. Відсоток пацієнтів, для яких отримано інформацію про медичний стан протягом звітного періоду
  4. ВРАЧ - ПЕДАГОГ-ДЕФЕКТОЛОГ - СРЕДНИЙ МЕДИЦИНСКИЙ ПЕРСОНАЛ
  5. Врач-педагог-дефектолог-средний медицинский персонал
  6. Гігієна медичного персоналу хірургічних відділень.
  7. Гігієна праці медичного персоналу
  8. Гігієна хірургічних стаціонарів, прибирання, санітарно-епідемічний стан, гігієна тіла, одягу медперсоналу, гігієна білизни і одягу хворих.
  9. Дії медперсоналу в аварійних ситуаціях, при яких можливе внутрішньо лікарняне інфікування гострими вірусними гепатитами В, С та СНІДом
  10. Для оцінки санітарного стану пологового будинку проведено обстеження медичного персоналу на бактеріоносійство. Які мікроорганізми особливо небезпечні для оточуючих?

В основі взаємин медичного персоналу лежить принцип фахової субординації. Стосунки лікаря, медичної сестри і молодшого медичного персоналу будуються на діловій основі, взаємній повазі. Звертатися один до одного вони повинні на ім’я та по батькові.

Взаємини лікаря і медичної сестри. Палатний лікар співпрацює у тісному контакті з медичною сестрою, яка є його помічником і виконує його призначення. Оскільки медсестра набагато більше часу проводить біля ліжка хворого, ніж лікар, вона може дати лікареві повну інформацію щодо змін у стані хворого (погіршення апетиту, поява алергічних реакцій тощо). Якщо у медичної сестри під час виконання призначень лікаря виникають якісь сумніви або запитання, вона повинна звертатися до лікаря за роз’ясненнями та уточненнями, але не у присутності хворого. Помітивши помилку у призначеннях лікаря, медична сестра не повинна її обговорювати з хворими, а тактовно звернутися з цим питанням до лікаря.

Медична сестра повинна бути чесною не тільки перед хворим, але й перед лікарем. Якщо вона дала хворому не ті ліки або перевищила їхню дозу, вона повинна негайно доповісти про це лікарю, бо тут йдеться не тільки про етичні норми, але й про життя та здоров’я хворого.

Взаємини медичної сестри і молодшого медичного персоналу. Молодший медичний персонал (санітарка) підлегла палатній медичній сестрі. Розпорядження, які медична сестра дає санітарці, мають бути чіткими, несуперечливими, послідовними, не різкими, щоб у санітарки було відчуття, що їй не наказують, а скеровують та контролюють її дії.

Обов’язки медичної сестри і молодшої медичної сестри в основному розмежовані, але в них є і спільні дії – переміна постільної та натільної білизни, купання, транспортування хворого. Якщо санітарка зайнята, медсестра може сама подати судно, сечоприймач.

Взаємини медичного персоналу з хворими. Медичний працівник повинен не лише сумлінно виконувати свої обов’язки щодо хворого, але й боротися за фізичну досконалість і психічне здоров’я людей, зберігати лікарську таємницю. Під час спілкування з хворим звертатися до нього на ім’я та по батькові, розмовляти тактовно, зі співчуттям, заспокійливо, надати хворому надію на швидке одужання та повернення працездатності, навіть у випадку, коли перед ним онкологічний хворий. Іншими словами: «До хворого треба ставитись так, як ти хотів би, щоб ставились до тебе».


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1119 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)