АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Інструменти, що розсовують і відтискують тканини

Прочитайте:
  1. Будова нервової тканини.
  2. Волокнисті структури сполучної тканини
  3. Інструменти, що захоплюють тканини
  4. Клітини сполучної тканини
  5. М'ЯЗОВІ ТКАНИНИ
  6. Органiзм людини як єдине цiле.Тканини, органи, системи органiв.
  7. Основна речовина сполучної тканини
  8. При обстеженні встановлено, що причиною утрудненного носового дихання у дитина віком 10 років є стійка гіпертрофія лімфоїдної тканини. Збільшення якого мигдалика має місце?
  9. Пухлини з меланінпродукуючої тканини

До цих інструментів відносять ранорозширювачі, дзеркала, лопатки, елеватори, шпателі, дисектори.

Ранорозширювачі мають вигляд гачків або дзеркал на лінійній або кільцевій підставі, деякі з них фіксуються кремальєрою. Кільцеві і рамкові ранорасширювачі використовують для фіксації гачків по окружності рани. Стрижневі і рейкові ранорозширювачі розсовують тканини з більшою силою і надійно їх утримують.

Ретрактори потрібні для розсовування країв рани або відсунення органів у рані. Безліч ретракторів є пластинчастими або зубцюватими. До широко використовуваних пластинчастих гачків відносять гачки Фарабефа. Зубцюваті гачки менш різноманітні, найбільше часто застосовуються гачки Фолькманна. Для утримання тканин при їхньому розсіченні, наприклад, при трахеотомії, застосовують гострий однозубий гачок. Тканини відсувають лопаточкою Буяльського.

Дзеркала. Широкі і плоскі пластинчасті гачки носять назви дзеркал: дзеркало кутове, Морріса (З-образне), Дюбалл і Локка (печіночне), Дивера (міхурове), ниркове.

Дисектори – нструменти для розсовування тканин. Це основні інструменти для виділення анатомічних елементів в області кореня легень. Дисектори мають різну форму і розміри.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 460 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)