АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Підготовка до операції

Прочитайте:
  1. IV. Працевлаштування, освіта і професійна підготовка інвалідів
  2. VІ. Техніка проведення операції кесарева розтину в нижньому сегменті матки поперечним розтином.
  3. Вибір методу операції визначається конкретною акушерською ситуацією, станом вагітної, плода, кваліфікацією хірурга.
  4. Догляд за дитиною, яка народилась шляхом операції кесаревого розтину
  5. Догляд за хворим після операції на щитоподібній залозі
  6. Засоби і методи обробк операційного поля. Підготовка рук до операції
  7. І. Показання до операції кесарева розтину (В).
  8. Консервативні операції при трубній вагітності.
  9. Крок 1. Загальна лікарська підготовка. 2005 - 2006
  10. Обстеження та підготовка тварин до досліду

Багато операцій на органах грудної клітки і черевної порожнини становлять значну небезпеку для хворого. Одним із засобів зменшення ризику оперативного втручання є передопераційна підготовка. Завдання передопераційної підготовки: по можливості нормалізувати роботу внутрішніх органів або вивести їх на безпечний рівень функціонування; збільшити компенсаторні можливості організму; поліпшити загальний стан хворого. Передопераційна підготовка повинна носити індивідуальний характер. При проведенні передопераційної підготовки виділяються контингент хворих, які потребують підготовки. Основна увага в передопераційній підготовці приділяється усуненню серцевої недостатності. відновленню обсягу циркулюючої крові, ліквідації причин дихальної недостатності, відновленню порушених функцій детоксикаційних систем (печінки, нирок), зняттю інтоксикації, ліквідації анемії, нормалізації білкового й електролітного обміну. Більшості хворих, які надходять у хірургічні відділення, проводиться оперативне втручання. Передопераційний період триває від моменту надходження хворого до виконання операції. Процедури передопераційного періоду (передопераційна підготовка) проводять з метою зменшення ризику операції, прийнявши міри для запобігання її ускладнень. З першого дня надходження хворого необхідно проводити психологічну підготовку. Вселення в хворого впевненості в успішному результаті операції, видужанні залежить не стільки від лікаря, скільки від середнього медперсоналу, що постійно контактує з хворим. Цьому сприяють позитивні емоції, музика, читання, бесіди в строго визначені години, рекомендовані лікарем. Визначену роль грає розміщення хворих, які готуються до операції, в одну палату з хворими, що перенесли аналогічну операцію і готуються до виписки.

У передопераційний період варто призначати седативні препарати (настойка валеріани тощо). Особливу увагу слід приділяти хворим у перші дні перебування у відділенні і напередодні операції в зв'язку з тим, що саме в цей час найчастіше виникають емоційно-стресові стани. Загальна підготовка до планових операцій включає всі дослідження, пов'язані з встановленням діагнозу, виявленням ускладнень основного захворювання і супутніх захворювань, визначенням функціонального стану життєво важливих органів.

В анамнезі важливо з'ясувати, чи мав хворий алергічні реакції. які він приймав ліки (особливо це стосується кортикостероїдних гормонів, антибіотиків, антикоагулянтів, барбітуратів). Серед елементів основного обстеження – вимір росту і маси тіла хворого, клінічний аналіз крові і сечі, постановка реакції Вассермана, визначення групи крові і резус-фактора, рентгеноскопія органів грудної клітини і спірометрія, електрокардіографія, дослідження калу на яйця глистів.

У передопераційну підготовку входять санація порожнини рота, іноді видалення мигдалин, при показаннях – медикаментозне лікування, що поліпшує діяльність серцево-судинної системи. Для профілактики ускладнень з боку дихальної системи необхідно заздалегідь навчити хворого, як варто дихати (глибокий вдих і тривалий видих через рот) і відкашлюватись в перші ж години після операції, щоб попередити затримку секрету і застій у дихальних шляхах. З цією же метою напередодні операції, іноді на ніч, ставлять банки. При підготовці до операції треба враховувати і супутні захворювання.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 624 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)