АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Догляд за хворим після операції на щитоподібній залозі

Прочитайте:
  1. E. - Так. Хоча в нормі розміри селезінки складають: довжина 12 см, ширина 8 см, товщина 3- 4 см, однак після прийому їжі може збільшуватися в 4- 5 рази.
  2. VІ. Техніка проведення операції кесарева розтину в нижньому сегменті матки поперечним розтином.
  3. Б) догляд за шкірою.
  4. Ведення післяпологового періоду
  5. Вибір методу операції визначається конкретною акушерською ситуацією, станом вагітної, плода, кваліфікацією хірурга.
  6. Використання міхура із льодом, газовивідної трубки, грілки під час догляду за хворими.
  7. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується
  8. Д0ГЛЯД ЗА ТЯЖКОХВОРИМИ І ХВОРИМИ, ЯКІ ВМИРАЮТЬ. РЕАНІМАЦІЙНІ ЗАХОДИ 325
  9. Деонтологія догляду
  10. Деяки поняття і терміни післяпологової інфекції

Хворі, оперовані з приводу тиреотоксичного зобу, особливо неврівноважені, і в післяопераційний період їх потрібно забезпечити відсутність психоемоційної напруги. Найбільш зручним положенням після операції на щитоподібній залозі є напівсидячи з трохи нахиленою вперед головою. Чергова сестра спостерігає за загальним станом хворого, кольором шкірних покровів, частотою, наповненням і ритмом пульсу, показниками артеріального тиску, станом пов'язки. Сестра, яка доглядає за пацієнтом, оперованим із приводу тиреотоксичного зобу, повинна мати напоготові прокип'ячені шприци і необхідні медикаменти: камфору, кордіамін, строфантин, глюкозу, гідрокортизон, стерильну систему для внутрішньовенного і підшкірного введення препаратів, переливання крові, балон з киснем. Шкіра хворих тиреотоксичним зобом ніжна, тонка, і нерідко після операції виникає роздратування її від змазування йодом, клеолом. У таких випадках добре змазувати шкіру вазеліном і іншими індиферентними мазями.

У найближчі години після операції у хворого може розвитися стан гострого тиреотоксикозу, що виявляється наростаючим занепокоєнням, почервонінням обличчя, посиленням тремтіння рук, тіла, частим пульсу, іноді аритмією, підвищенням температури. Сестра негайно сповіщає про це лікареві й активно включається в надання допомоги. Іноді у таких хворих після операції виникають хворобливі судороги кінцівок, обличчя. Вони з'являються в результаті травми або видалення паращитоподібних залоз, що регулюють обмін кальцію. Призначають внутрішньовенне введення хлористого кальцію (10 мл 10 % розчину 2—3 рази в день). Одночасно призначають розчин хлористого кальцію усередину по столовій ложці 3—4 рази в день Важливо фіксувати увагу на звучності голосу: осиплість — ознака операційної травми зворотного нерву.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 519 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)