АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Догляд за хворим після операцій на задньому проході і прямій кишці

Прочитайте:
  1. E. - Так. Хоча в нормі розміри селезінки складають: довжина 12 см, ширина 8 см, товщина 3- 4 см, однак після прийому їжі може збільшуватися в 4- 5 рази.
  2. Б) догляд за шкірою.
  3. Ведення післяпологового періоду
  4. Використання міхура із льодом, газовивідної трубки, грілки під час догляду за хворими.
  5. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується
  6. Д0ГЛЯД ЗА ТЯЖКОХВОРИМИ І ХВОРИМИ, ЯКІ ВМИРАЮТЬ. РЕАНІМАЦІЙНІ ЗАХОДИ 325
  7. Деонтологія догляду
  8. Деяки поняття і терміни післяпологової інфекції
  9. Догляд за важкохворими
  10. Догляд за важкохворими та хворими в агональному стані. Поняття про вмирання організму.

Деякими особливостями відрізняється догляд за хворими, оперованими з приводу захворювань прямої кишки і заднього проходу – геморою, поліпів, тріщин. Всі ці операції звичайно закінчуються введенням у пряму кишку масляних тампонів і гумової трубки. Приймаючи хворого після операції, медична сестра повинна знати, що пов'язка може промокати кров'ю і маззю, тому ліжко хворого потрібно підготувати відповідним чином, не забуваючи захистити матрац клейонкою. Для пригнічення перистальтики і штучної затримки дефекації дають настойку опію по 7 капель 3 рази в день протягом 5 днів, а іноді і довше, в залежності від характеру втручання. За цей час ранові поверхні починають виповнюватися грануляціями, що є гарним бар'єром для інфекції. Після відміни опію для полегшення акта дефекації хворому дають (за призначенням лікаря) усередину вазелінову олію по столовій ложці 2-3 рази на день. Перев'язку звичайно виконують на 3-ю добу з моменту операції. Вона дуже болісна, тому що супроводжується зміною тампонів. Для зменшення болю за 30-40 хвилин до подачі хворого в перев'язочну вводять під шкіру розчин пантопону або промедолу, а щоб м'якше, менш травматично відійшли тампони, перев'язки виконують після сидячої ванни з розчином марганцевокислого калію.

У наступні дні до моменту виписки після дефекації хворий приймає сидячу ванну, після якої йому виконують перев'язку. Палатна сестра піклується, щоб у перев'язочній було все для такої перев'язки, тому що вона може знадобитися в будь-який час, навіть вночі.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 430 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)