АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Догляд за хворим після операцій на органах грудної клітки

Прочитайте:
  1. E. - Так. Хоча в нормі розміри селезінки складають: довжина 12 см, ширина 8 см, товщина 3- 4 см, однак після прийому їжі може збільшуватися в 4- 5 рази.
  2. Б) догляд за шкірою.
  3. В каких органах часто развивается жировая дистрофия?
  4. В каких органах часто развивается жировая дистрофия?
  5. В каких органах чаще развивается жировая паренхиматозная дистрофия?
  6. Ведення післяпологового періоду
  7. Використання міхура із льодом, газовивідної трубки, грілки під час догляду за хворими.
  8. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується
  9. Відкрита травма грудної клітки
  10. Відкрита травма грудної клітки

Хворих після таких операцій необхідно поміщати в спеціально виділені палати, оснащені всім необхідним для надання екстреної допомоги. До виходу з наркозу хворий повинен знаходитись в ліжку без подушки. Після виходу зі стану наркозу хворому надають піднесене положення, найбільш зручне для дихання, відхаркування мокротиння, діяльності серця. Велике значення має киснетерапія (подається зволожений кисень). Винятково важливо для попередження скупчень слизу вчасно відсмоктувати мокротиння катетером або аспіратором. У зв'язку з різким зниженням пластичних здібностей тканин і ослабленням функцій організму ці хворі особливо схильні до утворення пролежнів, тому з перших днів після операції потрібно часто змінювати положення хворого хоча б на короткий термін, роблячи в цей час, якщо це необхідно, зміну білизни.

Нерідко після операції в порожнині плеври, а іноді і перикарда залишають гумову дренажну трубку для евакуації скупчення повітря і рідини. Якщо рідини по трубці забагато, вона інтенсивно пофарбована кров'ю, сестра повинна викликати лікаря для рішення питання про допомогу (можливо, буде потрібно оперативне втручання для зупинки кровотечі). Небезпечні порушення герметичності дренажу, що може вести до засмоктування повітря і стискання серця і легень; стан хворих при цьому погіршується, стають частішими пульс, дихання, з'являється синюшність.

Дуже важливо стежити за тим, щоб не виникав застій в шлунку; при найменших його ознаках треба ввести через носовий хід тонкий зонд і евакуювати вміст шлунка.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 467 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)