АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Транспортування і перекладання хворого

Прочитайте:
  1. B. У хворого прикрита перфоративна виразка.
  2. V. ЗАГАЛЬНИЙ ОГЛЯД ХВОРОГО
  3. А) приготування постелі хворого.
  4. Гігієна тіла та виділень хірургічного хворого.
  5. Госпіталізація, санітарна обробка та транспортування хворих дітей
  6. Дієтичне природне ентеральне харчування хірургічного хворого.
  7. Догляд за шкірою важкохворого
  8. Зміна натільної білизни у тяжкохворого.
  9. Значення догляду за хворими. Особиста гігієна хворого.
  10. Значення розпиту хворого в діагностичному процесі

Спосіб транспортування пацієнта визначає фельдшер, акушер, медична сестра залежно від тяжкості стану хворого. Для транспортування хворих використовують ноші, каталки-ноші чи крісла-каталки.

Ноші з хворим несуть двоє або четверо осіб, рухаючись не в ногу головним кінцем вперед на рівній поверхні. Ідучи сходами вгору, хворого несуть на ношах головою вперед, причому особи, які йдуть попереду, тримають ручки ноші на опущених руках, а особи, які йдуть позаду, дещо піднімають ноші або тримають ручки ноші у себе на плечах. При спусканні хворого вниз його несуть ногами вперед і трохи піднімають ножний кінець нош. Таким чином досягається го­ризонтальне положення хворого.

Ноші застеляють простирадлом, а хворого вкривають ковдрою з простирадлом.

Каталку-ноші переміщують головним кінцем вперед, у разі по­треби завозять у кабіну ліфта і піднімають або опускають хворого на потрібний поверх.

Крісло-каталку нахиляють вперед, наступивши на підставку для ніг. Пропонують хворому стати на підставку для ніг, допомагають йому сісти в крісло. Змінюючи за допомогою рамки положення спин­ки крісла та підставки для ніг, пацієнтові можна надати положення сидячи, напів лежачи, лежачи. Стежать, щоб руки хворого під час транспортування не спадали з підлокітників крісла-каталки. Обе­режно транспортують пацієнта на підйомі та спуску крісла-каталки по похилій доріжці, у цей момент підтримують пацієнта.

Після використання ноші, крісло-каталку, каталку-ноші дезінфікують.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 766 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)