АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Харчування вагітних ___________із захворюваннями органів дихання

Прочитайте:
  1. II. Доброякісні пухлин статевих органів, ендометріоз
  2. n - тяжкий пізній гестоз.
  3. N Новонароджена дитина не виноситься з пологового залу до моменту переведення разом із матір'ю у палату спільного перебування.
  4. V. Пологи (відповідно до клінічного протоколу «Фізіологічні пологи»).
  5. VІ. Матеріали активізації студентів під час викладання лекції
  6. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  7. А3.2.1. Показання до направлення на консультацію до спеціалістів відповідного профілю/госпіталізацію
  8. Абстрактні графи та геометричні реалізіції. Орієнтовані графи. Дерева
  9. Автоматизм. Проходження потенціалу дії в атипових кардіоміоцитах синоартріального вузла, фізіологічна роль.
  10. Активна детоксикація організму

При гострих захворюваннях органів дихання цільове призначення дієти — зменшення проявів запального і алергійних компонентів патологічного процесу, інтоксикації, підвищення іму­нологічних реакцій організму, нормалізація окисних процесів, усу­нення гіпоксії та ацидозу, зменшення функціонального навантажен­ня на життєво важливі органи і системи організму. З цією метою *: зменшують кількість вуглеводів (до 250 г), кухонної солі (до 5—6 г) і і виключають продукти, які багаті солями кальцію (молочні продук- • ти, петрушка, салат, капуста). Для зменшення інтоксикації вводять! достатню кількість рідини (під контролем показників водного балан- j су У другій половині вагітності) і продуктів, які вміщують вітамін С (фрукти, овочі, шипшина). їжу споживають невеликими порція­ми 5—6 разів на добу. Для підвищення реактивності організму, по­кращання окисних процесів, усунення гіпоксії та ацидозу харчовий раціон збагачують повноцінними білками і вітамінами, в основному

____________________________ ХАРЧУВАННЯ ПАЦІЄНТІВ _____________________________ 121

А, С і групи В. Виключають холодні і гарячі страви, а також гострі, солоні продукти, приправи, соуси.

При хронічних захворюваннях органів дихання цільове призна­чення дієти — підвищення імунних властивостей організму, підви­щення регенеративних і нормалізація обмінних процесів, зменшення функціонального навантаження на серцево-судинну систему, нирки, печінку, стимуляція кровотворення і травлення. Дієта повинна бути більш калорійною (3000—3600 ккал). У раціон включають продук­ти, які вміщують легкозасвоювані білки (молоко, риба, яйця, м'ясо), жири (вершки, сметана, масло, нерафінована олія) і обмежують у ньо­му кількість легкозасвоювальних вуглеводів (цукор, мед, варення).

Основним принципом складання дієти при бронхіальній астмі є виключення із харчового раціону продуктів, які мають виражену алергійну властивість (яйця, креветки, раки, цитрусові, горіхи > ЧУ-кор), а також неспецифічних подразників (гострі, солодкі продукти, прянощі). У дієті обмежують кількість вуглеводів (особливо легко­засвоюваних), кухонної солі, екстрактивних речовин і вводять в неї достатню кількість вітамінів групи В, Р, А, солі кальцію і фосфору.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 414 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)