АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Яка з перерахованих ознак виникає в першу чергу при хронічній лівошлуночковій серцевій недостатності?

Прочитайте:
  1. Виберіть, які із перерахованих м’язів розміщуються на передній поверхні плеча?
  2. Відмінні ознаки квашіоркору і аліментарного маразму
  3. ВІЛ-інфікований пацієнт періодично обстежується з метою виявлення ознак активації процесу. Назвіть ознаку, що свідчить про перехід ВІЛ-інфекції у СНІД?
  4. Г) графічне зображення кількісних показників мінливості певної ознаки.
  5. Діагностичні ознаки вагітності
  6. Діагностичні ознаки різноманітних форм трубної вагітності
  7. Етап: визначення та оцінка ознак інтенсивності (об’єктивні симптоми)
  8. Ж. Виберіть ознаки гострого дакріоциститу.
  9. Завдання № 1. Створити хронологічну таблицю змін розвитку статевих залоз, їх основних гормонів та статевих ознак у жіночому організмі.
  10. Загальні ознаки запалення

 

А. Задишка при фізичному навантаженні

Б. Нічна поліурія

В. *Ортопноє

Г. Пароксизмальна нічна задишка

Д. Набряки ніг

 

187. Хворий С., 58 р., протягом 3 років страждає на артеріальну гіпертензію. Рік тому переніс інфаркт міокарду, турбували напади загрудинного болю, перебої в роботі серця. Об’єктивно: пульс 90 уд. за хв. АТ 180/90 мм. рт. ст. На ЕКГ – передсердна екстрасистолія, гіпертрофія лівого шлуночку, рубцеві зміни міокарду. Який з препаратів найбільш доцільно використовувати для початкового лікування артеріальної гіпертензії?

А. *В-блокатори

Б. Блокатори кальцієвих каналів

В. Блокатори рецепторів до ангіотензину ІІ

Г. Салуретики

Д. Блокатори ангіотензин перетворюючих ферментів

 

188. Хворий Ж., 46 р., госпіталізований у терапевтичне відділення зі скаргами на головний біль, неприємні відчуття у ділянці серця, виникнення сітки перед очима. Протягом останніх трьох років відзначає підвищення АТ до 180/95 мм. рт. ст. 10 років тому лікувався амбулаторно з приводу нейроциркуляторної дистонії за гіпертензивним типом, пізніше за допомогою не звертався. Мати пацієнта померла від інсульту. Об’єктивно: пульс 96 за 1 хв., ритмічний, напружений. АТ 165/95 мм. рт. ст. Ліва межа серця розташована на 1 см назовні від лівої середньоключичної лінії. Акцент ІІ тону над аортою. Лікування яким препаратом для тривалої монотерапії найбільш доцільне в даній клінічній ситуації?

 

А. Верапамілом

Б. Фуросемідом

В. Клонідіном (клофеліном)

Г. *Атенололом

Д. Ніфедіпіном

 

189. Хвора З., 56 р., госпіталізована в терапевтичне відділення зі скаргами на запаморочення, короткочасну непритомність, головний біль, загальну слабкість. Рік тому перенесла інфаркт міокарду. Вищеописані скарги відмічає протягом двох місяців. Об’єктивно: пульс 36 за 1 хвилину, ритмічний, напружений. АТ 180/100 мм. рт. ст. Межі серця в нормі. Над верхівкою серця І тон послаблений, з інтервалом 4-10 ударів вислуховується «гарматний тон» Стражеска, ІІ тон над аортою акцентований. На ЕКГ- передсердя і шлуночки скорочуються незалежно одне від одного. Визначте найбільш імовірну причину синкопальних станів у даної пацієнтки:

 

А. Порушення мозкового кровообігу

Б. Ортостатична гіпотонія

В. Нейроциркуляторна дистонія

Г. *Напад Морган’ї-Адамса-Стокса

Д. Епілепсія

 

190. Хворий І., 55 р., госпіталізований у терапевтичне відділення зі скаргами на головний біль, відчуття тяжкості в голові, стискаючий біль за грудиною, який виникає при ходьбі, безсоння, загальну слабкість. Протягом 15 років відмічається підвищення АТ в межах 160-200/105-115 мм. рт. ст., з приводу чого постійно лікувався амбулаторно і стаціонарно. Три роки тому переніс інфаркт міокарду. Об’єктивно: пульс 96 за 1 хвилину, ритмічний, напружений. АТ 170/110 мм. рт. ст. Ліва межа серця розширена на 4 см. Акцент ІІ тону над аортою. Наявні набряки на гомілках. Нижній край печінки визначається на 1,5 см нижче краю правої реберної дуги. Виберіть оптимальний лікувальний комплекс для тривалого лікування АГ у даній клінічній ситуації:

 

А. Коринфар, еналаприл

Б. Атенолол, гіпотіазід

В. *Клофелін, фуросемід

Г. Празозин, раунатин

Д. Фуросемід, дигоксин

 

191. Все нижче перераховане щодо фібриляції шлуночків при гострому інфаркті міокарду має місце, окрім:

А. Вона обумовлює практично всі випадки поза лікарняної летальності

Б. *Її можна попередити за допомогою профілактичного введення лідокаїну

В. Профілактичне введення лідокаїну не зменшує летальність

Г. Шлуночкова екстрасистолія передує шлуночковій фібриляції

Д. Шлуночкова екстрасистолія не завжди буває пригнічена лідокаїном

 

192. По дорозі в стоматологічну поліклініку у чоловіка 44 р. почався нападоподібний біль за грудиною і задишка. Біль турбує впродовж 6 місяців, виникає при ходьбі близько 500 метрів або піднятті на другий поверх і минає після застосування нітрогліцерину. Чоловік працює тренером у спортивній школі. Об’єктивно: пульс 88 за 1 хв., ритмічний, АТ 130/80 мм. рт. ст. З боку внутрішніх органів – без змін. Виберіть групи препаратів для подальшого лікування пацієнта:

 

А.* Нітрати, препарати кальцію

Б. Антагоністи кальцію, серцеві глікозиди

В. Спазмолітики, аспірин

Г. Нітрати, альфа-блокатори

Д. Бета-блокатори, аспірин

 

193. Хворий Н., 44 р., доставлений у кардіологічне відділення зі скаргами на тривалий інтенсивний біль за грудиною. Вживання нітрогліцерину біль не зменшило. Захворів гостро, день тому, після фізичного навантаження. Напади болю тривалістю 15-30 хвилин періодично повторювалися. Працює машиністом тепловозу. Об’єктивно: пульс 92 уд. за 1 хвилину, ритмічний. І тон серця над верхівкою послаблений. АТ 100/70 мм. рт. ст. Легені та органи черевної порожнини без змін. Набряків на ногах немає. В ЗАК- без змін. На ЕКГ – елевація сегмента SТ у І, aVL,V1-4. Який імовірний діагноз у даного пацієнта?

А. ІХС: вперше виникла стенокардія

Б. ІХС: стенокардія напруження, ФКІІ

В. ІХС: гострий великовогнищевий інфаркт міокарду

Г. ІХС: гострий дрібновогнищевий інфаркт міокарду

Д. ІХС: стенокардія Принцметала

 

194. Хворому М,50 років, під час видалення зуба(18) стало зле. З’явилася задишка, стискаючий біль за грудиною, хворий вкрився липким потом, з анамнезу стало відомо, що 10днів тому переніс тяжкий серцевий напад-біль за грудиною тривав понад годину. За допомогою не звертався, біль минув самостійно. Об’єктивно: загальний стан тяжкий, акроціаноз, набряк гомілок. Пульс -100 за 1 хв., АТ-110/80мм.рт.1тон серця над верхівкою послаблений, розщеплення 2 тону над основою серця (ритм галопу). ЧДР-26 за 1 хв. В нижніх відділах легень вислуховуються дрібнопухирчасті хрипи. Нижній край печінки пальпується на 3 см нижче краю правої реберної дуги. Яке дослідження є найбільш доцільним для верифікації діагнозу?

 

А. Ехо-кардіоскопія

Б. *Електрокардіографія

В. Загальний аналіз крові

Г. Магнітно-резонансна томографія

Д. Біохімічний аналіз крові з визначенням рівня ферментів

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 458 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)