АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дослід 2. Місцева дія високої температури на вухо кролика

Прочитайте:
  1. III. Дані об'єктивного дослідження.
  2. VІІ. ІНДИВІДУАЛЬНА НАВЧАЛЬНО-ДОСЛІДНА РОБОТА
  3. Аллотипы иммуноглобулинов кролика (по Кульбергу, 1985)
  4. Аналіз та оцінка результатів лабораторного дослідження крові, спинномозкової рідини, сечі, калу, мієлограми, медико-генетичних проб, ІФА-діагностики.
  5. Анатомія як наука, її місце серед інших біологічних дисциплін. Методи анатомічних досліджень. Анатомічна термінологія.
  6. Б. Дані інструментального дослідження структури ПЗ.
  7. Бактеріологічне дослідження на стафілокок
  8. БІОХІМІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ КРОВІ
  9. Ваша інтерпретація даного дослідження?
  10. Ваша інтерпретація даного дослідження?

Хід досліду: У білого кроля вистригти шерсть на вусі. Розгледіти вухо на світлі, відмітити забарвлення і стан судинної сітки. До внутрішньої поверхні вуха прикласти пробірку з гарячою водою температурою 85 - 86° С на 3 – 5секунд. Відмітити почервоніння, больову реакцію.

До внутрішньої поверхні другого вуха прикласти парафінову пластинку, нагріту до такої ж температури на 10 – 15 секунд. Отримані дані записати і відмітити різницю місцевої дії високої температури в першому і другому досліді.

Дослід 3. Вивчити розвиток гіперемії у жаби в залежності віл зовнішніх умов

Хід досліду: Для досліду взяти дві жаби. Одну жабу помістити у сушильну шафу з температурою 38-40°С, другу - в посудину з водою такої ж температури. Включити секундомір, звернути увагу на зміну, поведінки, стан м’язів тіла. Фіксують час, коли наступили судоми і знерухомлення однієї із жаб, після чого перенести її під кран або у посудину з холодною водою. Проаналізувати і порівняти отримані дані. Висновки записати у зошит.

Контрольні питання:

1. Які причини викликають гіпертермію?

2. Які умови зовнішнього середовища сприяють гіпертермії?

3. Опишіть компенсаторні механізми, які направлені на підтримання нормальної температури.

4. Опишіть послідовність розвитку (патогенез) гіпертермії. Укажіть межу між компенсаторною і декомпенсаторною фазами.

5. Опишіть патогенез розвитку опіків (місцевої дії високої температури).

6. Як і коли використовується місцева дія високої температури з лікувальною метою?

ЛАБОРАТОРНЕ ЗАНЯТТЯ №2

Тема: Патологічна дія низької температури на організм тварини

Мета: Дослідити закон дії низької температури в розвитку гіпотермії і місцевої дії низької температури, встановити роль реактивності організму в розвитку гіпотермії.

Оснащення: щурі, циліндри, льод, термометри, етанол, шприци.

 

Дослід 1. Вивчення загальної дії холоду на організм теплотворних тварин

Хід досліду: У білого щура виміряти ректальну температуру тіла. Зробити зовнішнє дослідження, звернути увагу на загальну поведінку, стан зовнішніх слизових оболонок, підрахувати частоту дихальних рухів.

Потім помістити щура у скляний циліндр з водою температурою 5°С. Спостерігати за поведінкою, слизовими оболонками і підрахувати частоту дихання. Дослід закінчити при стані повної нерухомості тварини і провести заключне обстеження з вимірянням ректальної температури. Після цього помістити щура в тепле місце і спостерігати за відновленням функцій.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 452 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)