АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фіксація тварин у лежачому положенні.

Прочитайте:
  1. III ТЕМИ КУРСОВИХ РОБІТ (ІСТОРІЙ ХВОРОБ) ПО АКУШЕРСТВУ, ГІНЕКОЛОГІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ РОЗМНОЖЕННЯ ТВАРИН
  2. IV СХЕМА ОФОРМЛЕННЯ ІСТОРІЇ ХВОРОБИ З КУРСУ АКУШЕРСТВА, ГІНЕКОЛОГІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ РОЗМНОЖЕННЯ ТВАРИН
  3. БУДОВА ТВАРИННОЇ КЛІТИНИ
  4. В. Виявлення наявності серед населення гострозаразних кишкових інфекцій та епізоотій серед свійських і диких тварин
  5. Видові особливості будови тазової кістки свійських тварин
  6. Видові особливості малогомілкової кістки свійських тварин
  7. Видові особливості стегнової кістки та надколінка свійських тварин
  8. Дослід 3. Загальна дія на організм тварини хімічних речовин
  9. ДОСЛІДЖЕННЯ ПОВЕДІНКИ ТВАРИН
  10. Загальна характеристика мезенцефальної тварини

Повалення великої рогатої худоби та фіксацію її в лежачому положенні за способом Гесса здійснюють за допомогою довгої мотузки, яку одним кінцем закріплюють за роги, а другим позаду грудних та попереду тазових кінцівок охоплюють груди та живіт тварини петлями, які легко затягуються і здавлюють тіло тварини мотузку накладають з протилежного боку, на який хочуть повалити тварину. При натягненні мотузки тварина плавно лягає. Голову тварини притискують до землі при максимально розігнутій шиї. Повалення виконують три чоловіки: один тримає за голову, два натягують вірьовку. Після повалення тварини зв"язують кінцівки.

Кавказький спосіб -одну мотузку у вигляді петлі зав’язують навколо живота тварини так, щоб з боку повалення вона лежала позаду маклака. Другу мотузку одним кінцем зав’язують за роги і у вигляді петлі охоплюють лицеву частину голови тварини. Підтягуючи голову до лопатки, довгий кінець мотузки протягують через петлю на животі і, перекинувши через поперек, тягнуть донизу. Тварина лягає. Повалення здійснює одна людина

Італійський спосіб – для цього беруть довгу мотузку середньою частиною накладають на шию, обидва кінці пропускають між грудними кінцівками, кінці перехрещують на попереку і проводять униз між тазовими кінцівками. Коли обидва кінці вірьовки натягують, тварина лягає.

При кастрації бугайців у лежачому положенні, після повалення, на путову ділянку верхньої тазової кінцівки накладають мотузку, яку перекидають через холку тварини і пропускають попід шиєю. Кінець мотузки тримає один чоловік. Три інші кінцівки зв’язують разом.

Російський спосіб повалу коней. Для цього потрібно мати повальний ремінь (повал) з кільцем на кінці. Після сплутування грудних кінцівок кінець повалу пропускають через кільце, формуючи петлю, яку надівають на шию тварині (є повали з готовою петлею). Кільце розташовують в ділянці ліктя на боці, протилежному тому, на який збираються повалити тварину; повал у вигляді петлі закріплюють навколо грудей. Після цього знову формують петлю, яку проводять під путовим суглобом тазової кінцівки на боці повалення. Кінець повалу пропускають через кільце і кладуть на поперек тварині. Підтягують тазову кінцівку до живота і натягненням повального ременя здійснюють повалення. Голову тварини відразу притискують до землі при максимально розігнутій шиї. Після цього нижню тазову кінцівку звільняють від петлі повалу; останню накладають на іншу тазову кінцівку, підтягують її до кільця і закріплюють у такому положенні. Всі її суглоби повинні бути зігнуті. Щоб попередити розпрямлення кінцівки, кінець повалу петлеподібно проводять навколо заплеснового суглоба, охоплюючи гомілку та плесно. Тазову кінцівку, яка розташована знизу, за допомогою вірьовки протягують між сплутаними грудними кінцівками.

При фіксації коня у спинному положенні зв’язують чотири кінцівки разом і підтягують їх догори за допомогою гака або блока у стелі. Фіксацію коня у спинному положенні можна здійснити між паками спресованого сіна чи соломи.

Для фіксації у лежачому положенні невеликих свиней беруть за вуха і кін­цівки, відривають від землі (підлоги) і кладуть набік або на спину. У лежачому положенні тварин розміщують на операційному столі або в кориті. На операційному столі Никифорова або господарській драбині свиней фіксують на лівому боці під кутом 45-60о головою донизу.

 

 

 


 

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 1592 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)