АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Шкала оцінки показників захворюваності з тимчасовою втратою працездатності

Прочитайте:
  1. Аналіз, прогнозування, профілактика травматизму та професійної захворюваності на виробництві.
  2. АФО нервової системи. Нервово-психічний розвиток та критерії його оцінки.
  3. В. Набір гідрохімічний нгх для оцінки якості води в ході розвідки джерел водопостачання
  4. Внаслідок аварії каналізаційної мережі, вміст її потрапив до системи водопостачання міста. Спалаху захворюваності на яку інфекційну хворобу слід очікувати?
  5. Годинники функціонального підйому (підвищення працездатності) протягом
  6. Гострота зору. Методи оцінки у клініці. Вікові особливості
  7. Динаміка працездатності і характеристика її фаз
  8. Завдання 1. Вивчення показників зовнішнього дихання.
  9. Загальна схема виявлення та оцінки взаємозв’язків чинників навколишнього середовища та здоров’я населення.
  10. Закономірності збільшення основних антропометричних показників
Рівень показників Відсоток осіб, що хворіли Тимчасова утрата працездатності на 100 працюючих
число випадків число днів
Дуже високий 80 і більше 150 і більше 15000 і більше
Високий 70-79 120-149 1200-1499
Вищий за середній 60-69 100-119 1000-1199
Середній 50-59 80-99 800-999
Нижче середнього 40-49 60-79 600-799
Низький 35-39 50-59 500-599
Дуже низький Менше 35 Менше 50 Менше 500

 

Для порівняння залучають дані по відповідній області промисловості, по інших заводах даної області, а також матеріали наукової літератури.

Потім з'ясовують, у яких цехах (професіях) висока захворюваність тією або іншою нозологічною формою хвороби, визначають захворювання, що займають за частотою осіб, що хворіли, випадків і днів непрацездатності перше, друге і наступні місця (по заводу, цехам і іншим групам працюючих). Тим самим виявляють захворювання, що в основному визначають загальні рівні захворюваності. На додаток до цих показників аналізують показники питомої ваги окремих захворювань, що характеризують структуру захворюваності. Конкретна гігієнічна характеристика виробництва повинна містити дані про параметри основних факторів, відповідності їх існуючим нормативам, оцінку санітарно-побутового обслуговування й організації роботи. Розбіжності, встановлені в рівнях захворюваності з тимчасовою втратою працездатності порівнюваних виробничо-професійних груп працюючих, заслуговують на особливу увагу. Важливим доказом впливу факторів виробництва на здоров'я працюючих може вважатися також зміна рівнів захворюваності в цілому і за окремими формами патології в міру збільшення виробничого стажу. Ці зміни далеко не однозначні. В одних випадках спостерігається послідовний її ріст, в інших – захворюваність найбільш висока в осіб з невеликим стажем, у початковому періоді їхньої роботи в нових умовах роботи (наприклад, у перші роки контакту зі шкідливим хімічним агентом), потім захворюваність знижується (настає адаптація), щоб знову вирости в результаті виснаження компенсаторно-пристосувальних механізмів.

Додаток 1

План санітарно-гігієнічних та лікувально-профілактичних заходів


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 497 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)