АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Час прийняття закону щодо колишніх посадовців комуністичного режиму

Прочитайте:
  1. Внесение представлений на противоречащие закону решения, приговоры, определения и постановления судов
  2. Глава 2: Аліментні зобов'язання подружжя і колишніх подружжя.
  3. Джерела податкового права. Елементи податкового закону
  4. ІV. Умови та порядок прийняття до складу учасників Фонду, права та обов’язки учасників, умови та порядок їх виходу та виключення зі складу учасників Фонду.
  5. Контроль режиму ґрунтових вод
  6. Кормить ребенка не по режиму, а по его требованию.
  7. Независимость судей и подчинение их только закону
  8. НЕЗАВИСИМОСТЬ СУДЕЙ И ПОДЧИНЕНИЕ ИХ ТОЛЬКО ЗАКОНУ
  9. ОСНОВНЫЕ ПРИКАЗЫ ПО САНИТАРНОПРОТИВОЭПИДЕМИЧЕСКОМУ РЕЖИМУ ЛПУ. РЕКОМЕНДАЦИИ
  10. По противоэпидемическому режиму в лабораториях диагностики вирусных гепатитов

31. Цілком вірогідним є те, що демократії іноді доводиться захищати себе (концепція "streitbare / wehrhafte Demokratie"), як це було підтверджено ЄСПЛ.[16] Тим не менш, така потреба, очевидно, з часом зменшується. Таким чином, чи необхідно Україні захищати себе від тих, які були залучені до Радянського комуністичного режиму через більш ніж два десятиліття після повалення цього режиму, викликає сумніви.

 

32. Венеціанська комісія раніше розглядала питання запровадження люстраційних заходів через багато років після початку процесу демократизації в країні в контексті законів про люстрацію Албанії та Македонії, посилаючись на резолюції ПАРЄ, Керівні принципи, прецедентне право ЄСПЛ і деяких європейських конституційних судів. Відповідно до Комісії[17] «Керівні принципи Парламентської Асамблеї [...] вводять загальну пропозицію, що люстраційні заходи бажано завершити в усіх колишніх комуністичних державах не пізніше, ніж 31 грудня 1999 року. Це пов'язано із загрозою, яка, випливає з таких колишніх режимів. " Комісія дійшла висновку, що, хоча кожна демократична держава є вільна у запровадженні мінімальної лояльності[18] і може звільнити осіб з посади або утриматися від їх прийняття їх на роботу з причини їх фактичної або недавньої поведінки, запровадження люстраційних заходів через багато років після початку процесу демократизації в країні ризикує викликати сумніви щодо їх фактичних цілей. Необхідно обґрунтувати, чому хтось, хто не становив загрозу для демократії протягом тривалого часу, може раптово стати такою загрозою, а також що зумовлює необхідність заборони обіймати державну посаду. У випадку і з Албанією, і Македонією, Комісія попросила надати переконливі причини, які б виправдали прийняття нового закону про люстрацію через багато років після падіння комуністичного режиму.[19] Комісія звернулася до конституційних судів відповідних країн з тим, щоб суди дослідили конкретні причини, які були підставою для прийняття нового законодавства про люстрацію через багато років після падіння комуністичного режиму.[20]

 

33. Наскільки Комісія обізнана у випадку України, немає ніяких підстав виправдати люстрацію стосовно осіб, які були причетні до комуністичного режиму. Немає жодних ознак загрози в даний час. Особи підлягають люстрації просто на підставі причетності до комуністичних органів. В цих умовах, Венеціанська комісія вважає, що важко виправдати прийняття люстраційних заходів.

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 420 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)