АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Діагностичні препарати для ідентифікації вібріонів за антигенною структурою

Прочитайте:
  1. Антиаритмічні препарати застосовують при
  2. Вирішите кілька завдань-моделей, використовуючи діагностичні та лікувальні алгоритми.
  3. Вітамінні препарати
  4. Властивості мікобактерій, що використовуються для їх ідентифікації
  5. Диференціально-діагностичні критерії СДР і синдрому меконіальної аспірації
  6. Диференційно-діагностичні ознаки ревмокардиту, неревматичного кардиту та функціональної кардіопатії у дітей
  7. Діагностичні імунні сироватки: одержання, титрування, практичне застосування, механізм. Приклади.
  8. ДІАГНОСТИЧНІ КРИТЕРІЇ
  9. ДІАГНОСТИЧНІ КРИТЕРІЇ
  10. ДІАГНОСТИЧНІ КРИТЕРІЇ

Протихолерна О1 аглютинуюча сироватка.

Діагностичний препарат, який містить специфічні антитіла до О- антигенів холерних вібріонів, які відносяться до О1 с ерогрупи – при взаємодії специфічних антитіл з відповідними антигенами відбувається утворення аглютинату. Аглютинуюча сироватка отримана шляхом гіперімунізації кроликів сумішшю О1- антигенів холерних вібріонів з наступною адсорбцією неспецифічних антитіл. Використовується для постановки реакції аглютинації при бактеріологічному методі дослідження культури та реакції іммобілізації вібріонів з метою вивчення антигенної структури збудника.

Протихолерна Н- аглютинуюча сироватка.

Діагностичний препарат, який містить специфічні антитіла до Н- антигену холерних вібріонів. Аглютинуюча сироватка отримана шляхом гіперімунізації кроликів холерними вібріонами з наступною адсорбцією неспецифічних антитіл. Використовується для постановки реакції аглютинації на склі при бактеріологічному методі дослідження культури з метою вивчення антигенної структури збудника.

Типова аглютинуюча сироватка Огава.

Діагностичний препарат, який містить специфічні антитіла до О1- антигену холерного вібріону серовару Огава. Аглютинуюча сироватка отримана шляхом гіперімунізації кроликів холерними вібріонами серовару Огава з наступною адсорбцією неспецифічних антитіл. Використовується для постановки реакції аглютинації на склі при бактеріологічному методі дослідження культури з метою встановлення серовару збудника.

Холерний бактеріофаг Ель-Тор (рідкий).

Діагностичний препарат, який містить стерильний фільтрат фагів, які лізують V. cholerae біовар eltor. Використовується для фаготипування холерних вібріонів біовару Ель-Тор.

Холерний бактеріофаг С ІV (рідкий).

Діагностичний препарат, який містить стерильний фільтрат бактеріофагів, які лізують V. cholerae біовар cholerae. Використовується для фаготипування холерних вібріонів біовару класичний.

Люмінесцентна холерна сироватка.

Мета - діагностична – по відомому антитілу, яке мічене флюорохромом (ізотіоцианатом флюоресцеїном), визначається невідомий антиген. Препарат являє собою специфічні антитіла до збудника холери, які кон‘юговані з флюорохромом. При утворенні комплексу холерний вібріон–специфічне антитіло спостерігається його світіння при люмінесцентній мікроскопії. Позитивним результатом вважається виявлення в препараті хоча б поодиноких вібріонів. Позитивний результат можна отримати через 1-2 години після початку дослідження при концентрації вібріонів не менше 106 вібріонів у 1мл матеріалу. Препарат застосовується для прискореного виявлення чистої культури збудника холери у матеріалі від хворого та у іншому матеріалі, наприклад у питній воді (метод експрес-діагностики), або при бактеріологічному методі дослідження збудника холери (з культурою, яку культивували у 1% пептонній воді).

 

Препарати для профілактики холери:

Полівалентний холерний бактеріофаг (таблетований).

Профілактичний препарат містить стерильний фільтрат бактеріофагів, які лізують

V. cholerae. Випускається у вигляді пігулок з кислотостійким покриттям. Призначається контактним особам для профілактики.

Вакцина [6] холерна корпускулярна інактивована суха.

Препарат використовується для специфічної профілактики холери за епідпоказником. Являє собою завісь рівної кількості чистих культур V. cholerae О1 біоварів еltor та cholerae сероварів Огава та Інаба.

Вакцина холерна (холероген-анатоксин+ О- антиген).

Профілактичний препарат. Препарат отримано шляхом очистки бульйонної культури холерного вібріону серовару Інаба, інактивованого формаліном. Основним діючим початком є холероген-анатоксин та соматичний О- антиген. Використовується для профілактики холери за епідпоказником.

Вакцина холерна бівалентна хімічна (таблетована) – препарат містить холероген-анатоксин сероварів Огава та Інаба та соматичні О- антигени сероварів Огава та Інаба. Використовується для профілактики за епідпоказником.

Холероген-анатоксин.

Використовується для специфічної профілактики холери за епідпоказником (утворення активного напруженого антитоксичного імунітету). Являє собою завісь убитих холерних вібріонів, які культивовані у рідкому живильному середовищі. Препарат очищено від баластних білків. Вводиться підшкірно.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 1160 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)