АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Експрес-методи діагностики

Прочитайте:
  1. II. Критерії діагностики
  2. Алгоритм диференціальної діагностики неонатальних жовтяниць
  3. Алгоритм диференціальної діагностики неонатальних жовтяниць
  4. Алгоритм диференціальної діагностики неонатальних жовтяниць
  5. Алгоритм диференціальної діагностики неонатальних жовтяниць
  6. Алгоритм диференціальної діагностики неонатальних жовтяниць
  7. Алгоритм диференціальної діагностики неонатальних жовтяниць
  8. Вкажіть, які методики відповідають основним методам копроскопічної діагностики за гельмінтозів.
  9. Діагностики
  10. Діагностики та лікування дітей з алергійним кон'юнктивітом

1. Найкращою реакцією є РІФ, яка дає можливість через 1,5-2 години виявити холерних вібріонів у досліджуваному матеріалі, а також у середовищі після підрощування у кількості 106 мікробних клітин у 1мл.

2. За допомогою реакції іммобілізації вібріонів при дії холерної О1- сироватки збудника можна виявити через 15-20 хвилин при концентрації його у досліджуваному матеріалі не менше ніж 105 мікробних клітин у 1мл.

На предметне скло наносять 2 краплі рідких випорожнень, блювотних мас або плівки з накопичувального середовища. Першу краплю накривають покривним скельцем (контроль), до другої додають краплю холерної О1- сироватки (1:100), перемішують і також покривають покривним скельцем. Приготовлені мікропрепарати “надавлена” крапля мікроскопіюють з використання темнопольного конденсору. Якщо у препаратах присутній холерний вібріон, то у першому мікропрепараті видно характерний рух бактерій, у другому – іммобілізація бактерій та їх аглютинація.

3. Для прискореної діагностики захворювання застосовують також чутливу реакцію непрямої гемаглютинації з використанням холерного антитільного еритроцитарного діагностикума.

4. Для швидкого та надійного виявлення холерних вібріонів у різних об‘єктах навколишнього середовища, особливо тих, що погано або зовсім не культивуються, використовують метод полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР).

Серологічні дослідження мають допоміжне значення. У сироватці крові хворих, вібріоносіїв виявляють титр вібріоцидних антитіл та антитоксинів. У хворого необхідно досліджувати парні сироватки з інтервалом у 8-10 днів (першу пробу беруть на 3-5 день захворювання).

Найбільш чутливою є реакція визначення вібріоцидних антитіл.

Титр вібриоцидних антитіл визначають, починаючи з третього дня захворювання, і їх титр максимально зростає на 10-12 день захворювання (межі титру 1:100–1:1000).

При постановці реакції спочатку ізотонічним розчином хлориду натрію титрують комплемент до титру 1:20 і розтитрований комплемент розливають у ряд пробірок по 0,9мл. Потім у першу пробірку вносять 0,1мл сироватки хворого, перемішують і послідовно переносять по 0,1мл у пробірки до титру 10-10. У кожну пробірку додають по 0,1мл суспензії культури холерного вібріону, який містить 1-2 тисячі мікробних клітин. Одночасно ставлять контроль комплементу, сироватки та культури. Пробірки інкубують у термостаті (37ºС) 60 хвилин і роблять висіви з них на сектори агару в чашках Петрі, інкубують у термостаті 18-20 годин і підраховують кількість колоній. Титром вібріоцидних антитіл є максимальний титр сироватки, який спричинив загибель не менше 50% вібріонів у порівнянні з кількістю колоній, які виросли після висіву з пробірки контролю комплементу.

Визначення титру антитоксинів у сироватці крові хворого проводять за допомогою РНГА з холерним еритроцитарним ентеротоксичним діагностикумом (за загальною методикою). Діагностичним титром вважають титр сироватки 1:160.

Антитіла до холерогену також визначають у РІФ та за допомогою ІФА.

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 672 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)