АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Перебіг пологів

Прочитайте:
  1. I. Спостереження за перебігом нормальної вагітності
  2. Активне ведення третього періоду пологів
  3. Акушерська тактика має відповідати фазі другого періоду пологів
  4. Акушерська тактика при ПВНРП під час вагітності та на початку І періоду пологів
  5. АНАМНЕЗ ПЕРЕБІГУ ВАГІТНОСТІ
  6. Білет №3 1.Перебіг і ведення II періоду пологів.
  7. Біомеханізм пологів
  8. Біомеханізм пологів при потиличних передлежаннях
  9. Біомеханізм пологів при різних формах анатомічно вузького таза
  10. Біомеханізм пологів при тазових передлежаннях.Ведення пологів? Біомеханізм пологів при тазових передлежаннях

Перебіг пологів при тазовому передлежанні звичайно нормальний, але часом виникають ускладнення, що становлять небезпеку як для плода, так і (рідше) для тері.

Найнесприятливішим ускладненням є раннє або передчасне відходження вод. Особливо часто воно спостерігається у разі ніжного передлежання. Тазовий кінець плода менший від його голівки і при входженні у таз не прилягає щільно до родового каналу. Поясу стикання немає, води не розмежовані. Під час кожної перейми нав­колоплідні води йдуть у нижній відділ матки і переповнюють плодовий міхур. Оболон­ки не витримують надмірного тиску і передчасно розриваються. У момент відходжен­ня вод може статися випадання пуповини.

При тазовому передлежанні нерідко спостерігається слабкість пологової діяль­ності, особливо при ранньому і передчасному відходженні навколоплідних вод. Вічко розкривається повільно, сідниці досить довго залишаються над входом у таз. Несвоє­часне відходження вод і затяжні пологи є чинником ризику щодо гіпоксії плода та проникнення мікробів із піхви. У такому разі можуть інфікуватись оболонки, пла­цента, матка і плід.

Період зганяння плода при тазовому передлежанні має певні особливості, оскіль­ки найбільша частина плода — голова — народжується не першою, як звичайно, а останньою.

Першим просувається тазовий кінець, який не може розширити родові шляхи до такої міри, щоб голова і плечовий пояс пройшли без перешкод. Тому при входженні у таз плечового пояса можуть виникнути небезпечні ускладнення, зокрема закидання рук (при І ступені руки відходять від грудної клітки і розташовуються на рівні обличчя, при ІІ – на рівні скроней, у разі ІІІ ступеню руки лежать за потилицею) і розгинання голови.

У таких умовах народження плечового поясу і голови затримується, плоду за­грожують гіпоксія і загибель. При проходженні через таз верхнього відділу тулуба і голови неминуче стискається пуповина. Якщо зганяння верхнього відділу тулуба і голови триває понад 5 хв, розвивається гіпоксія плода, яка може призвести до смерті. Ці ускладнення найчастіше бувають при ножному передлежанні, оскільки ноги через малий об'єм погано розширюють родові шляхи. Під час пологів у тазовому передлежанні нерідко виникають травми плода і матері (розрив шийки матки, піхви, промежини). Серйозним ускладненням є поворот плода спинкою назад (защемлення голови, підборіддя над лобковим симфізом). Воно теж може зумовити гіпоксію пло­да, травму родових шляхів матері.


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 486 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)