АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Біомеханізм пологів

Прочитайте:
  1. Активне ведення третього періоду пологів
  2. Акушерська тактика має відповідати фазі другого періоду пологів
  3. Акушерська тактика при ПВНРП під час вагітності та на початку І періоду пологів
  4. Білет №3 1.Перебіг і ведення II періоду пологів.
  5. Біомеханізм пологів при потиличних передлежаннях
  6. Біомеханізм пологів при різних формах анатомічно вузького таза
  7. Біомеханізм пологів при тазових передлежаннях.Ведення пологів? Біомеханізм пологів при тазових передлежаннях
  8. Біомеханізм пологів.
  9. БІОМЕХАНІЗМ РОДІВ ПРИ ЗАДНЬОМУ ВИДІ ПОТИЛИЧНОГО ПЕРЕДЛЕЖАННЯ І ВСТАВЛЕННЯ ПЛОДА

При сідничному передлежанні народження плода відбувається в 4 етапи.

І. Народження сідниць. Першим моментом є вставлення сідниць міжвертлюжним розміром у поперечному або в косому розмірі входу в малий таз. Першою встав­ляється передня сідниця. Вона відіграє роль провідної точки. На ній розташовується родова пухлина. У косому розмірі сідниці опускаються в таз.

Для другого моменту характерний внутрішній поворот сідниць при переході з широкої частини малого таза у вузьку. Завершується він у ділянці тазового дна. Міжвертлюжна лінія стоїть у прямому розмірі виходу з малого таза.

Під час врізування і прорізування сідниць (третій момент) відбувається просу­вання передньої сідниці доти, доки гребінь клубової кістки (перша точка фіксації) не підійде під нижній край лобкового симфізу. Тоді починає з'являтися задня сідниця. Проходить згинання у попереково-грудному відділі. Народжується задня сідниця.

У момент зовнішнього повороту сідниць у вхід у малий таз вставляється плечовий пояс (поперечний розмір становить 12 см).

II. Народження до пупка. Після народження сідниць за 1—2 потуги з'являється пупок. При пульсації судин пуповини пологи продовжуються консервативно.

III. Народження до нижнього краю лопаток. Спочатку народжується кут передної лопатки. У цей час голова вставляється у вхід у малий таз і пуповина стискається. Тому пологи треба швидко завершувати.

IV. Народження плечового поясу і голови. Важливим моментом цього етапу є народження плечового поясу. Плечі входять своїм поперечним розміром у косий розмір таза (через нього проходили сідниці). У виході з таза вони переходять у прямий розмір. Переднє плече фіксується під лоном, народжується заднє плечико, а потім переднє. Руки, схрещені на грудній клітці, випадають самі або їх звільняють.

Останнім моментом пологів є народжування голови. Голова у зігнутому стані входить у косий розмір таза (протилежний тому, через який проходили сідниці). В порожнині таза вона повертається потилицею наперед (до лобка). Голова впирається у нижній край лобкової дуги підпотиличною ямкою, що є точкою фіксації, навколо якої відбувається про­різування.

Над промежиною послідовно з'явля­ються підборіддя, обличчя, лоб, тім'я, потилиця. Голова прорізується малим косим розміром.

При тазовому передлежанні нерідко виникають відхилення від норми під час по­логів. Це ускладнення несприятливо позначається головним чином на стані плода.

До тяжких ускладнень пологів при тазовому передлежанні належить закидання рук. При І ступені руки відходять від грудної клітки і розташовуються на рівні обличчя, при II — на рівні скроні, у разі III ступеня руки лежать за поти­лицею.

У разі патологічного перебігу пологів може виникати задній вид (спина плода повертається назад), розгинання голівки в такому положенні. При цьому підборіддя затримується над лобковим симфізом. Без акушерської допомоги народження голо­ви затримується, і плід гине від гіпоксії.


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 738 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)