АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Клінічні симптоми

Прочитайте:
  1. III. Основні клінічні дані
  2. А. 4.4. Клінічні критерії диференціальної діагностики коматозних станів у хворих на цукровий діабет
  3. А. Ситуаційні клінічні задачі
  4. А.Ситуаційні клінічні задачі
  5. Анамнестічні і клінічні дані.
  6. Аномалії пуповини і амніона(маловоддя,багатоводдя):клінічні прояви,тактика фельшера.
  7. В клінічній картині другої форми акушерського перитоніту на початку захворювання домінує парез
  8. Визначаються симптоми подразнення очеревини. При гінекологічному дослідженні відмічається блідість
  9. Вкажіть, які симптоми виникають при подразненні ядер чи стовбура блукаючого нерва?
  10. Вкажіть, які симптоми виникають при подразненні ядер чи стовбура блукаючого нерва?

Для розпізнавання пологової травми необхідним є проведення ретельного медичного огляду немовляти при участі невропатолога, з метою встановлення наявності інших пошкоджень. Це також суттєво для кожного немовляти, яке потребує реанімації у родильному залі, коли травма може бути важливою, але прихованою. Треба оцінити симетрію будови та функції, цілісність і амплітуду рухів окремих суглобів та провести дослідження черепно-мозкових нервів.

 

ПТ м’яких тканин.

Кефалогематома Шифр МКХ –10: Р 12.0

- це крововилив в області склепіння черепа у новонародженого; З часом лінії швів окреслюють його розмір. Гематома потилиці може імітувати мозкову грижу, для проведення діагностики потрібне ультразвукове дослідження че­репа. У 5-20% випадків причиною кефалогематоми є лінійні переломи.

Підапоневротична гематома - це кров, яка заповнює прихований простір між над­кісницею черепа та сухожилковим шоломом, зона поширення якої простягається ззаду, від надбрівних дуг до потилиці і з боку, до вух. Ця гематома здатна розпов­сюджуватися через усе склепіння черепа. її зростання може бути підступним і не розпізнаватися протягом годин або днів, або проявитись як геморагічний шок і, навіть, смерть. Волосиста частина шкіри голови може мати заглиблення, подібно до набряку; навколо очних ямок та вушних раковин можуть з'являтися синці.

Пологова пухлина голови новонародженого - це накопичення серозно-кров'янистої рідини, підшкірно, поза межами надкісниці, з погано обкресленими краями; вона може поширюватися через серединну лінію та через шовні лінії і, зазвичай, пов'яза­на із сплющуванням головки плода під час пологів.

Адіпонекроз (вогнищевий некроз підшкірно-жирової клітковини) – добре відмежовані щільні вузли, інфільтрати розміром 1-5 см в діаметрі в підшкірно-жировому прошарку області сідниць, спини, плечей, кінцівок. З′являються на 1-2 тижні життя. Шкіра над інфільтратом або не змінена, або ціанотична, фіолетово-червоного або червоного кольору. Загальний стан дитини не порушений, температура нормальна.

В етіології провідне значення має місцева травма, внутрішньоутробна гіпоксія, охолодження. Прогноз сприятливий. Інфільтрати зникають самостійно без лікування через декілька тижнів, іноді-3-5 міс. Лікування звичайно не потребує, але можливо призначення теплових процедур (Солюкс, сухі пов’язки з ватою, СВЧ), при поширеному процесі можливо призначення віт Е.

Пошкодження груднино-ключично-соскоподібного м'язу (SСМ).


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 402 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)