АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

VІ Орієнтована основа дії

Прочитайте:
  1. I. Описание обоснования выбора ключевого мероприятия
  2. III. Мышечная оболочка – мышечная основа
  3. IV. Орієнтовна основа дії.
  4. IX. Клинический диагноз и его обоснование.
  5. IX. Обоснование диагноза.
  6. V Орієнтовна основа дії
  7. V. Диагноз и его обоснование
  8. V. Орієнтована карта для самопідготовки
  9. V. Орієнтовна основа дій
  10. V.Обоснование диагноза.

 

Джерелом інфекції є хворі з гострою специфічною хірургічною інфекцією. Інфікування може відбутися при попаданні збудників газової гангрени на пошкоджені покриви або слизові оболонки із брудною білизною, одягом, а також при використанні недостатньо простерилізованих інструментів, шприців, голок, шовного і перев'язувального матеріалів.

Для лікування хворих з гострою специфічною хірургічною інфекцією виділяють окремі палати по можливості із спеціальним входом, операційну-перевязочну, оснащені припливно-витяжною вентиляцією, що не сполучається з іншими відділеннями.

Стіни приміщень мають бути облицьовані кахляною плиткою на висоту не менш 2-х метрів, підлогу покривають пластиком або лінолеумом. Поверхні меблів, апаратури і устаткування покривають гладкими, непористими матеріалами, що легко піддаються механічному очищенню і дезинфекційній обробці.

Всі приміщення для хворих з анаеробною інфекцією обладні стінними або стельовими ОБН-150 з розрахунку 1 опромінювач на 30 куб. метрів приміщення або ОБП-300 з розрахунку 1 опромінювач на 60 куб. метрів приміщення.

 

При поступленні хворого з гострою специфічною хірургічною інфекцією в приймальному відділенні проводять (по можливості) повну або часткову санітарну обробку: душ, зрізання нігтів тощо. У важких випадках без обробки хворий з гострою специфічною хірургічною інфекцією транспортується у супроводі медичної сестри в палату.

Перед надходженням і після виписки хворого ліжко, тумбочку, підставку для підкладного судна (якщо таке є) обробляють 6 % розчином перекису водню з 0,5 % розчином миючого засобу. Ліжко заправляють постільною білизною, що пройшло камерну дезинфекційну обробку по режиму для спорових форм бактерій.

 

Підч час перебування хворого з з гострою специфічною хірургічною інфекцією в палаті брудну білизну знезаражують шляхом замочування і подальшого кип'ятіння в 2 % розчині соди та 0,5% розчині миючого засобу протягом 120 хвилин з моменту закипання.

Хворому виділяють індивідуальні предмети відходу: плювальницю, підкладне судно, які після використання миють. Після виписки хворого предмети відходу піддають дезинфекції.

Для миття рук і туалету хворих використовують мило в дрібній розфасовці.

Посуд після використання звільняють від залишків їжі, змочують в 2 % розчині соди і кип’ятять протягом 90 хвилин. Потім миють проточною водою і зберігають в закритій шафі.

Прибирання палат проводять не рідше, ніж 2 рази на день вологим способом із застосуванням 6 % розчину перекису водню з 0,5 % розчином миючого засобу.

Прибиральний інвентар (відра, тази, ганчірки і т. д.) маркують і використовують лише за призначенням. Після використання автоклавують при 2 кгс/см 132 оC протягом 20 хвилин, зберігають у відведеному місці.

Особливе значення має харчування хворого, на правець, який повинен знаходитись в шумоізльованій палаті. Їжа повинна бути повноцінною, переважно молочно-рослинною, в рідкому вигляді, насиченою вітамінами. Нерідко хворі на правець харчуються через зонд, проведений в шлунок через ніс.

Палати для лікування хворих на правець повинні бути оснащені стерильним інструментарієм для трахеотомії, перев’язувальними матеріалами, анестезіологічною та дихальною апаратурою.

 

Під час перев’язок хворого з гострою специфічною хірургічною інфекцією перев’язочна має бути обладнана стаціонарними бактерицидними опромінювачами. Для зниження мікробної контамінації в перев’язочній рекомендується установка очисників повітря пересувних рециркуляційних ВОПР-0,9 або ВОПР-1,5).

Хірург, медична сестра перед входом в перев’язочну надягають маску, бахіли. Під час операції або перев’язки надягають клейонковий фартух, який після кожної операції або перев'язки протирають ганчіркою, рясно змоченою в 6 % розчині перекису водню з 0,5 % миючим засобом.

Перев’язувальний матеріал використовують одноразово, під час операції або перев’язки, а потім його збирають в спеціально виділений бікс, автоклавують при 2 кгс/кв. см 132 оC протягом 20 хвилин і знищують. Категорично забороняється викидати матеріал без знезараження.

Інструментарій, використаний під час операції або перев’язки, збирають в ємність.

Прибирання операційної-перев’язочної проводять вологим способом не рідше ніж 2 рази на день із застосуванням розчину перекису водню з 0,5 % розчином миючого засобу з використанням індивідуальних засобів захисту: респіратори типу РУ-60 і рукавички. Після дезинфекції приміщення миють гарячою водою і включають бактерицидні опромінювачі (ОБН-150 або ОБП-300) на 1,5 - 2 години.

Після проведення операції або перев’язки весь інструментарій, шприци, голки занурюють в 6 % розчин перекису водню з 0,5 % миючого засобу на 60 хвилин або кип’ятять протягом 90 хвилин.

Подальша методика передстерилізаційної обробки інструментарію і його стерилізація аналогічна стандартній технології.

 

Під час проведення гіпербаричної оксигенації хворому з гострою специфічною хірургічною інфекцією використовують одномісні барокамери, встановлені в спеціально виділеному барозалі.

Хворому з гострою специфічною хірургічною інфекцією на час проведення сеансу гіпербаричної оксигенації виділяють індивідуальну підстилку типу невеликого матраца і підголовник. З метою зменшення ризику розсіювання інфекції чохол на підстилці змінюють після кожного сеансу. При неможливості дотримання цієї вимоги підстилку обшивають клейонкою або плівкою. Після проведення сеансу змінюють чохол, протирають підстилку ганчіркою, змоченою дезинфікуючим розчином.

Дезинфекцію внутрішньої поверхні барокамери проводять після кожного сеансу оксигенації шляхом протирання двічі стерильною ганчіркою, змоченою в 6 % розчині перекису водню з 0,5 % розчином миючого засобу. Потім досуха витирає стерильною пелюшкою або простирадлом.

Прибирання барозала проводять не менш 2-х разів на добу з використанням 6 % розчину перекису водню з 0,5 % розчином миючого засобу. При цьому протирають всі предмети і апаратуру ганчіркою, змоченою в дезінфікуючому розчині, і витирають досуха. У перервах між сеансами гіпербаричної оксигенації включають бактерицидні опромінювачі.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 381 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)