АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ведення “ Журналу реєстрації хворих тварин “ ( форма № 1 – вет )

Прочитайте:
  1. A. Пасивна імунізація специфічним імуноглобуліном – інфільтрація в рану та в/м введення залишку і розпочаток курсу антирабічних щеплень
  2. A.1.7 Список та контактна інформація осіб, які брали участь в розробці протоколу.
  3. A.1.8 Коротка епідеміологічна інформація – загальна поширеність патології, поширеність серед окремих груп населення (віко-статевих та ін., фактори ризику, прогноз).
  4. B. Cибірка, шкірна форма
  5. C. Внутрішньовенне краплинне введення 0,9 розчину натрію хлориду 200 мл
  6. C. Швидке введення в наркотичний сон
  7. C.Гоління операційного поля, проведення премедикації
  8. E. - Відведення та згинання.
  9. E. Період напівиведення
  10. I. Информация о больном и НПР

Облік і звітність у ветеринарній медицині при внутрішніх хворобах ґрунтується на первинній реєстрації захворілих тварин та наступному узагальненні даних про захворювання й загибель їх, на діагностичних дослідженнях, профілактичних, лікувальних і ветеринарно – санітарних заходах, які здійснюють спеціалісти служби державної ветеринарної медицини, працівники ветеринарної медицини господарств різних форм власності, на підприємствах і в організаціях, а також на транспорті і державному кордоні.

Ветеринарний облік і ветеринарна звітність є документами для одержання об’єктивної інформації про ветеринарно – санітарний стан тваринництва, обсяг та ефективність заходів щодо збереження поголів’я тварин. Відповідальність за правильне оформлення, об’єктивність даних, які заносяться в документи ветеринарного обліку і звітності, несуть керівники служб ветеринарної медицини підприємств та інших господарств, в обов’язки яких входить ведення відповідних документів із ветеринарного обліку та ветеринарної звітності.

Первинну реєстрацію захворюваності і загибелі тварин, а також діагностичних досліджень, профілактичних, лікувальних та ветеринарно – санітарних заходів ведуть спеціалісти служби ветеринарної медицини у журналах єдиної форми, встановленої Державним департаментом ветеринарної медицини з державною ветеринарною інспекцією. Записи необхідно вести у процесі виконання відповідної роботи або після її завершення. Журнали обліку мають бути переплетені, а сторінки – пронумеровані.

Ветеринарний облік з незаразних хвороб ведуть за формою № 1 – ветЖурнал для реєстрації хворих тварин “, на титульній сторінці якого пишуть назву журналу і установи, дату початку та закінчення записів. У журналі для реєстрації хворих тварин ведеться не лише реєстрація, а й описується подана лікувальна допомога та робляться відмітки про результати лікування. Форму журналу наведено в додатку А. За такою формою ведуть реєстрацію хворих тварин, що надходять у ветеринарні установи для амбулаторного чи стаціонарного лікування; яких лікують при виїзді в господарства; такий самий журнал ведеться спеціалістами, що лікують тварин у лікарнях ветеринарної медицини сільськогосподарських підприємств різних форм власності, а також безпосередньо на фермах.

У графі 1 проставляють порядковий номер запису, якщо тварину прийнято вперше. При повторному прийманні цієї ж хворої тварини її знову записують у журнал, але порядковий номер у графі 1 не проставляють, а записують у графу 2 номер первинного обліку. Якщо тварина потрапляє знову на лікування, але з іншим діагнозом, її реєструють, проставляючи у графі 1 новий порядковий номер. У графу 3 записують дату та місяць реєстрації хворої тварин. У графі 4 зазначають назву господарства, а якщо тварина належить власнику – населений пункт та домашню адресу господаря. У графі 5 – вид, стать, вік, кличку або інвентарний номер тварини. Дату захворювання тварини проставляють у графі 6. Графу 7 “ Первинний діагноз “ заповнюють після огляду тварини та встановлення діагнозу. Якщо при первинному огляді діагноз не встановлено, у цій графі записують попередній. При повторному надходженні тварини діагноз уточнюють і записують як основний у графу 8.

У графі 9 зазначаються клінічні ознаки хвороби, а також результати лабораторних досліджень (крові, калу, сечі) та проведені лікувально – профілактичні заходи або лікування.

У графу 10 заносять наслідки лікування (тварина одужала, загинула, вимушено забита, знищена) і дату. У графі 11 записують допоміжні дані, що становлять інтерес для характеристики проведеного лікування.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 2765 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)