АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ведення історії хвороби.

Прочитайте:
  1. A. В історії життя
  2. A. Пасивна імунізація специфічним імуноглобуліном – інфільтрація в рану та в/м введення залишку і розпочаток курсу антирабічних щеплень
  3. C. Внутрішньовенне краплинне введення 0,9 розчину натрію хлориду 200 мл
  4. C. Швидке введення в наркотичний сон
  5. C.Гоління операційного поля, проведення премедикації
  6. E. - Відведення та згинання.
  7. E. Запис в історії хвороби
  8. E. Період напівиведення
  9. N Новонароджена дитина не виноситься з пологового залу до моменту переведення разом із матір'ю у палату спільного перебування.
  10. N Проведення профілактики захворювань серед породіль та новонароджених.

Історія хвороби – це офіційний документ, який складають на кожну хвору тварину, що перебуває на стаціонарному лікуванні, особливо цінних тварин заводять історію хвороби з детальним записом перебігу хвороби, результатів подальших досліджень та лікування. Має такі розділи: реєстрація хворої тварини, анамнез, стан хворої тварини в день надходження її в клініку – status praesens (записують дані об’єктивного дослідження). На основі результатів дослідження хворої тварини в бланк записують попередній діагноз, а пізніше заключний; перебіг хвороби і лікування, де послідовно записують дані клінічних досліджень, результати аналізів, методи лікування, дієту, режим утримання, різні консультації; закінчення хвороби; епікриз – короткий кінцевий висновок лікаря про особливості хвороби і результати проведеного лікування. Закінчується історія хвороби підписом лікаря ветеринарної медицини і датою її повного оформлення.

3. Ведення форми № 2 вет – (піврічна) “ Звіт про незаразні хвороби “. Звіт складають один раз за півроку на основі записів у журналі для реєстрації хворих тварин (форма звіту у додатку В). При складанні звіту показник “усього” включають усіх захворілих, загиблих або вимушено забитих тварин незалежно від того, кому вони належать.

У графі “ Зареєстровано хворих тварин первинно “ зазначають кількість тварин, прийнятих для амбулаторного чи стаціонарного лікування протягом звітного періоду.

У графах “Із загальної кількості зареєстрованих тварин загинуло та вимушено забитих “ вказують кількість загиблих і вимушено забитих за звітній період не тільки з числа захворілих протягом цього періоду, а також із числа тих, що захворіли раніше або залишилися хворими на наступний квартал. Кількість загиблих тварин, яким допомогу не подавали, у звіті не враховують, а вказують у пояснювальній записці із зазначенням причини загибелі.

Молодняк враховують лише в господарствах різних форм власності. При цьому в групу молодняку включають тварин поточного року народження: телят, ягнят і лошат у віці до року, а поросят – до 4 місяців.

До загиблих (графи 5, 7,9, 11)відносять також відносять і вимушено забитих тварин, м’ясо яких визнано непридатним для харчування. Решту вимушено забитих тварин записують у графи 6, 8 10 та 12.

У групу “ Хвороби обміну речовин “ включають тварин із типовими симптомами хвороб, які виникають через порушення обмінних процесів (рахіт, остеодистрофія, гіповітамінози, білом’язова хвороба).

У групу “ Отруєння “ включають усі випадки інтоксикації тварин отрутами мінерального, рослинного, тваринного походження та мікотоксинами. У групу “ в тому числі пестицидами “ виділяють із загальної кількості випадки отруєння хімікатами, які використовують для боротьби з бур’янами, шкідниками і хворобами рослин.

При складанні звітів за формою № 2- вет спеціалістам ветеринарної медицини слід порівнювати звітні показники з показниками форми 24 (про стан тваринництва) та уточнювати причини розбіжностей у показника (за загиблими), відмітивши це в пояснювальній записці до форми № 2 – вет.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 951 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)