АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А. Інфаркт міокарду, інсульт, ниркова недостатність, значне зниження гостроти зору.

Прочитайте:
  1. E. множинних мікроінфарктів серця і легень.
  2. А. Поява глибокого і широкого зубця Q, зниження чи зникнення зубця R, значний підйом сегменту S-Т над ізолінією, високий зубець Т.
  3. Визначте, що не властиво постінфарктній аневризмі серця?
  4. Вихід інфаркту
  5. Від 3-4 мм в І фазі до 12-15 мм в ІІ фазі циклу. Гіперплазія ендометрію обумовлює значне збільшення цих
  6. Відзначається одноденне, ще більш помітне зниження температури – найнижча внутрішня температура тіла, що
  7. Вологі. Зменшення ниркового кровотоку проявляється зниженням діурезу, в послідуючому з порушенням
  8. Г – атонічна стадія – затухаючі збудження окремих ділянок міокарду, на ЕКГ наростає тривалість та знижується амплітуда хвиль при їх частоті менше 400 в 1 хв..
  9. Гостра ниркова недостатність

В. Пієлонефрит, ниркова недостатність, інфаркт нирки.С. Інфаркт легенів, дихальна недостатність.

D. Формування вад серця. Е. Септичний ендокардит, значне зниження слуху.

 

32. Хворий 44 роки, скаржиться на інтенсивні здавлюючі болі в ділянці серця, що іррадіюють у ліве плече, тривають 6 годин, не зменшуються від прийому нітрогліцерину. Є підозра на інфаркт міокарду. Перерахуйте найчастіші ускладнення при цьому захворюванні:

А. Кардіогенний шок, розрив серця, аневризма серця, синдром Дресслера. В. Розрив серця, аневризма аорти, міокардит.

С. Септичний ендокардит, перикардит. D. Інсульт, повторний інфаркт міокарду.

Е. Все вище перераховане.

 

33. Хворий П., 28 років, скаржиться на відчуття важкості в ділянці серця, відчуття перебоїв у роботі серця, задишку. Погіршення самопочуття помітив після перенесеної 2 тижні тому ангіни.У дитинстві часто хворів ангінами. Об’єктивно: температура тіла-37,50С, АТ - 100/60 мм.рт.ст., пульс -82 уд/хв. Тони серця приглушені. На верхівці чути м’який систолічний шум. СRP-“+++”, антистрептолізін-О- 350 од., дифеніламінова проба - 0,3 од. Можливий діагноз у даного хворого:

А. Нейроциркуляторна дистонія по кардіальному типу. В. Мітральний стеноз. С. Міокардит.

Д. Ревмокардит. Е. Перикардит.

 

34. Хворій з міокардитом проведена ЕКГ. На ЕКГ інтервал Р-Q дорівнює 0,21сек.

Які показники інтервалу Р-Q у здорової людини?

А. 0,10-0,12 сек. В. 0,05-0,15 сек. С. 0,12-0,18 сек. D. 0,06-0,09 сек. Е. 0,20-0,25 сек.

 

35. Хворий В.,57 років. Турбують стискаючі, нападопордібні болі за грудиною, що іррадіюють в ліву руку, плече і супроводжуються відчуттям страху смерті. Для якої хвороби характерні подібні скарги?

А. Астматичної форми інфаркту міокарда. В. Стенокардії. С. Міокардиту. Д. Гіпертонічної хвороби. Е. Перикардиту.

 

36. В терапевтичне відділення поступила хвора Н., 44 роки з скаргами на періодичні пекучі болі за грудиною, які віддають в обі руки, шию, спину. Після обстеження виставлено діагноз:стеноз гирла аорти. Які дані пальпації при даному захворюванні?

А. Діастолічне “ котяче муркотіння” над аортою. В. Систолічне “котяче муркотіння” над аортою.

С. Посилена пульсація в ІІ-му міжребір’ї зліва. Д. Послаблений розлитий верхівковий поштовх.

Е. Посилена пульсація в епігастральній ділянці.

 

37. В терапевтичне відділення поступив хворий К.,34 років. При огляді хворого відмічається ціаноз губ, кінчика носа, на щоках рум'янець з ціанотичним відтінком. Під час огляду ділянки серця помітний серцевий поштовх. Перкуторні та аускультативні дані свідчать про стеноз мітрального отвору. Яким буде пульс при даній ваді серця?

А. Неоднаковий по наповненню на правій і лівій руці, малий, аритмічний. В. Нормальний.С. Твердий.

Д. М'який. Е. Швидкий.

 

38. Хворий К. поступив у терапевтичне відділення в ургент­ному по­рядку. При огляді синюшне забарвлення шкіри, ціаноз обличчя, акроціаноз. Відмічається різке набухання і пульсація вен шиї, пульсація печінки. Перкуторні, аускультативні, рент­гено­графія, ЕКГ та дані фонокардіогра­ми свідчать про недостат­ність трьохстулкового клапану. Який АТ у хворого при даній ваді серця?

А.Частіше знижений. В. Частіше збільшений. С. Знижений систолічний. Д. Знижений діастолічний. Е. Без змін.

 

39. Хвора Л., 37 років скаржиться на виражену задишку, перебої в серці, що з’явилися на протязі 3-х днів. Хворіє ревматизмом з шкільних років, останні 10 років за медичною допомогою не зверталася. При огляді яскравий румянець на щоках, слизова губ ціанотичного кольору. При пальпації прикардіальної області в ділянці абсолютної тупості серця пальпується діастолічне “котяче муркотіння”. При аускультації вислуховується трьохчленна мелодія серця, перший тон посилений. На ЕКГ – миготлива аритмія. Який діагноз вірогідний у даної хворої?

А Серцева недостатність. В. Міокардит. С. Ревматизм, мітральний стеноз.

Д. Загострення хронічного бронхіту.Е. Ревматизм, недостатність клапанів аорти.

 

40. Хворий 32 років скаржиться на головні болі, головокружіння, періодичні запаморочення, відчуття пульсації в вискових ділянках. З анамнезу відомо, що в шкільні роки був на обліку у ревматолога, вислуховували “шум у серці”. Не обстежувався, не лікувався. При обстеженні – хворий блідий, виражена пульсація сонних артерій. При дослідженні пульс 90 уд. за 1хв, ритмічний, швидкий. Аускультативно І і ІІ тони послаблені, в точці Боткіна грубий діастолічний шум. Про яке захворювання іде мова?

А. Недостатність аортальних клапанів. В. Артеріальну гіпертонію. С. Стеноз гирла аорти.

Д. Міокардит. Е.Тиреотоксикоз.

 

 

41. У хворого 45 років задишка, при аускультації серця на верхівці визначається діастолічний шум, хлопаючий перший тон, тон відкриття мітрального клапана. Що можна виявити при пальпації грудної клітки?

А. Венозна пульсація. В. «Серцевий горб». С. Надчеревна пульсація.

Д. «Котяче муркотіння». Е. Слабке голосове тремтіння.

 

42. У хворого під час аускультації лікар виявив над верхівкою ослаблення І тону та систолічний шум, який проводиться у пахвову ділянку ліворуч. Про яку ваду серця можна думати?

А.. Мітральний стеноз. В. Аортальна недостатність. С. Стеноз устья аорти.

Д. Тристулкова недостатність. Е Мітральна недостатність.

 

43. В кардіологічне відділення госпіталізовано хворого із скаргами на біль за грудиною. Стан важкий, холодний піт, пульс аритмічний, АТ 140/90 мм.рт.ст. На ЕКГ в V1 -V3 QS. Про яке захворювання треба думати?

А. Інфаркт міокарда. В. Ішемічна хвороба серця.С. Гіпертонічна хвороба.Д. Виразкова хвороба.Е. Міокардит.

 

44. Хворий скаржиться на непритомність. При огляді-шкіра бліда, «серцевий горб», «танець каротид», симптом Мюссе. Позитивний пульс Квінке. Аускультативно – діастолічний шум на аорті. Який пульс буде у хворого?

А. Celer, altus, saliens. В. Tardus, parvus.С. Durus.Д. Mollis.Е. Filiformis.

 

45. Хвора 46 років, хворіє гіпертонічною хворобою на протязі 5 років. АТ-170/100 мм.рт.ст. Які скарги є у хворих на гіпертонічну хворобу (на початкових стадіях)?

А. Головні болі, головокружіння. В. Шум у вухах. С. Зниження гостроти зору.

D. Періодичні болі у ділянці серця, серцебиття. Е. Все вище перераховане.

46. Хвора 55 років, госпіталізована з підозрою на інфаркт міокар­ду. Які ЕКГ зміни характерні для гострого трансмурального інфаркту міокарда?


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 517 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)