АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Значення приведеного моменту інерції

Прочитайте:
  1. I. Поясніть значення наступних слів і словосполучень. Використовуйте їх в ситуації самостійно.
  2. N Новонароджена дитина не виноситься з пологового залу до моменту переведення разом із матір'ю у палату спільного перебування.
  3. А. Визначення рівня аміаку сироватки.
  4. А.3.3.4. Призначення статинів
  5. Алгоритм визначення дози інсулінопрепаратів на тлі глікемічного профілю
  6. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.
  7. Бальнеологічні та грязелікувальні процедури, що рекомендуються цій категорії хворих, диференційоване призначення при окремих захворюваннях.
  8. Білки плазми крові, їх функціональне значення ШОЕ.
  9. Біологічне значення гарячки
  10. Біологічне значення залоз внутрішньої секреції

 

№ полож.      
Jn          

 

Виписуючи значення Jn з табл. 3.2, за допомогою попередньо обраних масштабних коефіцієнтів моменту інерції mJ і кута повороту mj, будують графічну залежність Jn(j), для чого обчисляють зображення приведеного моменту інерції

(3.36)

 

По осі абсцис відкладають, як і при побудові графіка Mnp(j) 12 відрізків , а по осі ординат, паралельно їй для кожної точки - відповідні положення кривошипа значення .

 

3.6. Визначення розмірів маховика

Маховик установлюють на валі кривошипа, і він служить для забезпечення необхідної рівномірності ходу підоймового механізму. При заданих силах і середній кутовій швидкості w1 вхідної ланки коефіцієнт нерівномірності ходу машини обчисляють по формулі 1,2

 

(3.37)

 

який залежить від постійної складового приведеного моменту інерції машини. Чим більше ця складова, тим менше коефіцієнт d. Практикою встановлені значення коефіцієнта d для різноманітних типів машин. Розрахований раніше (п.3.5) приведений момент Jn інерції для всіх положень часто надається недостатнім для забезпечення заданого значення коефіцієнта d. У цьому випадку на вхідному валі додатково встановлюють маховик із таким моментом інерції JM, при якому заданий коефіцієнт d забезпечується.

Маховик, як правило, виконують у виді колеса з масивним обідом, що з'єднується зі ступицей спицями. Зневажаючи по розуміннях інерційності масою спиць і ступици маховика і знаючи його момент інерції JM, можна визначити геометричні розміри маховика. Так, задаючи габаритний (зовнішній) діаметр D маховика і його товщину D визначають ширину маховика:

 

(3.38)

 

де r - щільність матеріалу маховика (для сталі r = 7800 кг/м).

З урахуванням маси спиць і ступиці маховика його повну масу визначають із вираження

(3.39)

 

Таким чином, для визначення геометричних розмірів маховика і його маси необхідно визначити момент інерції маховика, виходячи з заданого за умовою курсового проекту коефіцієнта нерівномірності ходу машини. Для цього існує декілька засобів. При виконанні курсового проекту застосовують засіб Ф.Вітенбауера, відповідно до яких будують «петлю Вітенбауера», що подає графічну залежність між збільшенням кінетичної енергії і кутом повороту кривошипа:

 

(3.40)

 

(3.41)

DЕ - зміна кінематичної енергії, що відповідає куту повороту j вхідної ланки щодо його початкового положення;

Ад - робота рушійних сил на куті повороту вхідної ланки:

(3.42)

 

Мд - момент рушійних сил, що відповідає кутові повороту вхідної ланки;

 

Ас - робота сил корисного опору

(3.43)

Мп -момент сил корисного опору, що відповідає рогові повороту вхідної ланки.

Порядок побудови «петлі Вітенбауера» такий:

1. Будують у заздалегідь обраних чисельних значеннях масштабів mм і mj криву Мпр(j) (п.3.4.).

2. Визначити роботу сил опору Ас для кожного кута повороту ji вхідної ланки

(3.44)

 

де - масштабний коефіцієнт роботи; S - площа фігури на графіку Mпр(j), обмежена віссю абсцис, кривої моментів сил опору і вертикальної лінії, проведеної через абсцису jі кінця відповідної ділянки кривої. Причому, площі визначають із знаками (своїми), і результати розрахунку по всім 12-ти кутам повороту вхідної ланки заносять у табл 3.3

3.У табл.3.3 уписують також значення роботи рушійних сил.

При цьому враховують, що залежність Ад(j) - пряма лінія (Мд=const), що проходить через початок координат. Ординати цієї прямой визначають з умови, що за цикл робота рушійних сил дорівнює роботі сил опору, тобто за цикл Адс.

Таблиця 3.3


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 408 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)