АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Способи пригнічення пристрасті до етанолу

Прочитайте:
  1. Долікарська допомога потерпілому. Способи штучного дихання
  2. Можливі способи передачі активних дієприкметників в українській мові:
  3. Основні способи положення дитини біля грудей
  4. Основні способи положення дитини біля грудей
  5. Память и её значение в формировании приспособительных реакций
  6. Приспособительные и компенсаторные процессы.
  7. Приспособительные процессы
  8. СПОСОБИ ЗАСТОСУВАННЯ
  9. Способи одержання аерозолів.

1. Вироблення умовно-рефлекторної реакції відрази на алкоголь. Принцип методу полягає у поєднанні сприйняття смаку і запаху алкогольного напою з нудотою та блюванням, що викликається апоморфіном або сполуками з подібними механізмами дії.

2. Підсилення токсичної дії алкоголю. Це можливо досягти за допомогою засобів, що блокують активність ацетальдегіддегідрогенази (антабус, еспераль, темпозил) унаслідок зв’язування Н-груп цього ферменту. На тлі дії таких препаратів приймання екзогенного етанолу призводить до різкого підвищення концентрації ацетальдегіду (набагато вищого рівня, ніж при звичайному сп’янінні). Це спричиняє чітку токсичну дію на організм (спад артеріального тиску, розлад серцевої діяльності та дихання).

3. Усунення ейфорії, що викликана прийомом етанолу. Для цього використовують метронідозол. Механізм дії цього препарату до кінця не встановлено.

4. Підсилення вольових поривань, спрямованих на припинення вживання спиртних напоїв, що досягається за допомогою різних методів: гіпнотичного навіювання – «кодування», голкорефлексотерапії та ін.

Усунення абстинентного синдрому. Використовують терапевтичні засоби, які імітують дію екзогенного введення етанолу, що дозволяє відмовитися від його вживання для пригнічення абстинентного синдрому.

При лікуванні хронічного алкоголізму широко застосовують зміцнювальні засоби та вітамінотерапію, тому що це захворювання часто супроводжується розвитком аліментарної (харчової) дистрофії та авітамінозів.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 515 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)