АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Прочитайте:
  1. Взаємодія вірусів із клітинами
  2. ВЗАЄМОДІЯ МІЖ ЛІКАРСЬКИМИ ПРЕПАРАТАМИ І ЇЖЕЮ
  3. Вступ. Предмет і методи анатомії, фізіології та гігієни людини, зв'язок їх з іншими біологічними дисциплінами.
  4. З іншими науками
  5. Забезпечення інвалідів та інших громадян спеціальними засобами пересування, індивідуальними пристроями та іншими засобами реабілітації
  6. Розділ 3. Попит, пропозиція, їх взаємодія
  7. Тема 15. Скронева, підскронева, крилопіднебінна ямки черепа, їх границі, сполучення з іншими топографічними утвореннями черепа.
  8. Чому для лікування гіпертонічної хвороби поряд з іншими препаратами призначають діуретики ?

Будь-яких клінічно значущих форм взаємодії виявлено не було.

Ацикловір виводиться переважно у незміненому вигляді із сечею шляхом активної тубулярної секреції в нирках. Будь-які препарати, що призначаються одночасно і конкурують за цей механізм виведення, можуть збільшувати концентрацію ацикловіру в плазмі після застосування Вальтрексу.

Циметидин і пробенецид збільшують площу під кривою “концентрація/час”ацикловіру шляхом зниження його ниркового кліренсу, проте необхідність у змінідози відсутня з огляду на широкий терапевтичний індекс ацикловіру.

Щодо хворих, які отримують більш високі дози Вальтрексу (4 г і більшена день) для профілактики цитомегаловірусної інфекції, слід дотримувати обережності при одночасному призначенні з ліками, що конкурують з ацикловіромза шляхи виведення, оскільки це може призводити до збільшення рівня в плазмі одного або обох препаратів та їх метаболітів. При одночасному прийомі змікофенолату мофетилом (імуносупресорним препаратом, що застосовується після пересадки органів) підвищується рівень в плазмі ацикловіру та неактивного метаболіту мікофенолату мофетилу.

Обережності слід дотримуватись також при одночасному призначенні високих доз Вальтрексу (4 г і більше) та інших препаратів, що впливають нафункцію нирок (наприклад циклоспорину, такролімусу).


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 491 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)