АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ураження основних ядер призводить до різних порушень контролю рухових реакцій і патологічних змін.

Прочитайте:
  1. N85 Інші незапальні ураження матки, за винятком шийки матки
  2. Адаптаційний синдром – це комплекс реакцій адаптації людини у відповідь на значні за силою і тривалістю несприятливі впливи (стресори).
  3. Анатомо- фізіологічна характеристика печінки, підшлункової залози, як важливих органів травлення, небезпека патологічних їх змін.
  4. Б – тести для контролю вихідного рівня знань.
  5. Б – тести для контролю вихідного рівня знань.
  6. Б. ТЕСТИ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ
  7. Біомеханізм пологів при різних формах анатомічно вузького таза
  8. Будово стріо-палідарної сист. функції, наслідки порушень
  9. В реальних умовах ослаблення функцій серця блукаючим нервом призводить до звуження вінцевих артерій, що опосередковується меншою потребою міокарда в кисні.
  10. В. Задачі для самоконтролю з відповідями.

Зміни м'язового тонусу полягають у підвищенні тонічного напруження м'язів, у виникненні ригідності, яка може іноді захоплювати всі групи м'язів. У таких випадках м'язи настільки напружені, що виконання довільних рухів практично стає неможливим.

Акінезія (дефіцит рухів) виявляється по-різному, залежно від локалізації ураження і ступеня дегенеративних змін в основних ядрах. При цьому хворому дуже важко почати або завершити рух. Спостерігається скованість рухів, нерухомість пози, маскоподібне обличчя з немигаючими очима.

Паркінсонізм (дрижальний параліч) є найпоширенішим захворюванням, пов'язаним з порушенням функцій основних ядер. Хворих з цією патологією легко впізнати: маскоподібне обличчя, різке зменшення або брак жестикуляції, обережна хода дрібними кроками, тремтіння рук.

Гіперкінези є ще одним симптомом рухових розладів при ураженні основних ядер. Розрізняють два основних види гіперкінезів — хорею і атетоз, які часто об'єднують під спільною назвою танець святого Віта.

Хорея — це швидкі, іноді чудернацькі рухи, до яких залучаються різні групи м'язів.Це може бути, наприклад, згинання пальця, відведення рук, піднімання плеча, скорочення м'язів лиця тощо.

Атетоз виявляється у вигляді повільних м'язових судом, які захоплюють дистальні частини руки. У тяжких випадках до судом кінцівок приєднуються скорочення м'язів лиця, і тоді спотворений вираз обличчя виникає одночасно з рухами кінцівки.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 390 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)