АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Санітарно-протиепідемічний режим їдальні

Прочитайте:
  1. D. режим доби
  2. Адаптация организма к различным температурным режимам
  3. Анализ и обеспечение рабочих режимов в R-C и R-D - делителях напряжения
  4. Анализ и обеспечение усилительного и ключевого режимов в транзисторных делителях напряжения
  5. ВЛИЯЕТ ЛИ РЕЖИМ ПИТАНИЯ НА МЕТАБОЛИЗМ?
  6. Выбор оптимального режима инсулинотерапии
  7. ГРУДНОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ: по режиму или по требованию?
  8. Запись ЭКГ в автоматическом режиме регистрации по трем каналам
  9. Инсулинотерапия - режим малых доз
  10. І. Санітарно-гігієнічний режим в приймальному відділенні

У лікарнях частіше існує централізована система приго­тування їжі, при якій у харчоблоці готують їжу для всіх відділень лікарні, а потім доставляють її у роздавальну відділення в емальова­ному промаркованому посуді з кришками ("1-а страва", "2-а страва", "3-я страва").

Для їдальні виділяється простора кімната залежно від кількості хворих у відділенні. Столи у їдальні мають бути з пластиковим покриттям або дерев'яними, накритими зверху клейонками. Розда­вальну оснащують електроплитою для підігрівання їжі, шафами для зберігання столового посуду, одноденного запасу хліба, цукру, холодильником, електрокип'ятильником, трьома раковинами з по­дачею холодної і гарячої води (1-а — для знежирення посуду, 2-а — для дезінфекції, 3-я — для промивання чистою водою), посудом для відходів. Знежирюють використаний посуд у гарячій воді з додаванням гірчичного порошку. Чистий посуд (тарілки, виделки, ложки, склянки) зберігають у сухому вигляді на стелажах.

Для миття посуду можуть використовуватися посудомийні комбай­ни, в яких чисто вимитий посуд висушується при температурі 70 °С.

Роздачу їжі здійснює буфетниця, а допомагає їй чергова медична сестра, яка годує тяжкохворих у ліжку.

Перед роздачею їжі буфетниця надягає чистий халат. Окремий спецодяг буфетниця використовує для доставки приготованих страв із харчоблоку у відділення, миття використаного посуду, а також для прибирання приміщень.

Прибирання у їдальні і роздавальній здійснюється тричі на день: після сніданку, обіду і вечері вологим способом із застосуванням дезінфекційних засобів. Генеральне прибирання проводять 1 раз у 7 днів.

Після їди столи протирають спочатку ганчіркою, змоченою у дезін­фекційному розчині, потім серветкою, зволоженою водою, далі — су­хою. Після цього проводять вологе прибирання підлоги. У приміщенні їдальні на видному місці має бути інструкція про миття і дезінфекцію посуду.

Використані серветки, ганчірки, замочують у дезінфекційному розчині, ополіскують водою, висушують і зберігають у спеціально відведеному місці.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 931 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)