АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Санітарно-протиепідемічний режим приймального відділення

Прочитайте:
  1. A. Ручне відділення і видалення плаценти
  2. D. режим доби
  3. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  4. Адаптация организма к различным температурным режимам
  5. Анализ и обеспечение рабочих режимов в R-C и R-D - делителях напряжения
  6. Анализ и обеспечение усилительного и ключевого режимов в транзисторных делителях напряжения
  7. ВЛИЯЕТ ЛИ РЕЖИМ ПИТАНИЯ НА МЕТАБОЛИЗМ?
  8. Вологе прибирання приміщень відділення
  9. Выбор оптимального режима инсулинотерапии
  10. ГРУДНОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ: по режиму или по требованию?

Приймальне відділення лікарні є частиною стаціонару, в якому здійснюють прийом, огляд, об'єктивне обстеження та пер­винну діагностику, реєстрацію хворих, визначають відділення для подальшої госпіталізації, а також проводять санітарне оброблення, транспортування пацієнтів у лікувальне відділення, здійснюють довідково-інформаційну роботу. У разі потреби надають невідкладну медичну допомогу.

Від грамотності та організованості дій медичного персоналу при­ймального відділення часто залежить успіх та результати лікування пацієнтів.

Приймальні відділення можуть бути двох типів: централізоване і децентралізоване.

Централізоване — це одне приймальне відділення зі складною структурою, що створюється у багатопрофільних неінфекційних лі­карнях, особливо в тому разі, коли відділення розташовані в одно­му корпусі. Приймальне відділення складається із приміщення для чекання, реєстратури, процедурного кабінету, кількох оглядових та Діагностичних кабінетів, ізолятора, санпропускника, кабінету чер­гового лікаря, санвузла.

У приймальному відділені багатопрофільних лікарень або не да­леко від нього розміщують перев'язну, а іноді й малу операційну, рентгенкабінет і лабораторію.


 

Також можуть бути створенні спеціальні діагностичні палати та ізо­лятори, в яких перебувають пацієнти з неуточненим діагнозом. їх об­стежують протягом декількох днів з метою уточнення захворювання.

Неподалік від приймального відділення повинен знаходитись склад для зберігання одягу пацієнтів.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 673 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)