АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Генеральне прибирання в асептичних приміщеннях

Прочитайте:
  1. Вологе прибирання приміщень відділення
  2. Гігієна хірургічних стаціонарів, прибирання, санітарно-епідемічний стан, гігієна тіла, одягу медперсоналу, гігієна білизни і одягу хворих.
  3. Організація різних видів прибирання в операційній
  4. Підтримання санітарно-гігієнічного режиму в операційній, види її прибирання.
  5. ПРИБИРАННЯ ПАЛАТ

Генеральне прибирання проводиться в операційних за­лах, пологових залах, палатах новонароджених, перев'язувальних та процедурних кабінетах, палатах інтенсивної терапії, реанімації, загальних палатах за принципом вирішальної дезінфекції не рідше 1 разу на тиждень. В індивідуальних пологових залах — щоразу після пологів, у загальних пологових залах — через кожні 3 дні; у палатах новонароджених — через кожні 3 дні; у планових операційних — не рідше 1 разу на тиждень, але при великому навантажені на операцій­ний зал — наприкінці робочого дня; в ургентних операційних — по за­кінченню чергування; у гнійних операційних — наприкінці робочого дня; у перев'язній чистій — 1 раз на тиждень; у гнійній перев'язній — 1 раз на тиждень, а при великому потоці хворих — частіше; у маніпуляційному кабінеті — 1 раз на тиждень.

Найчастіше для дезінфекції використовують 6 % розчин пероксиду водню з 0,5 % розчином мийного засобу ("Лотос", "Біолот", "Біомий").

Генеральне прибирання обов'язково потрібно проводити у захис­ному одязі (технічний халат, шапочка чи косинка, захисні окуляри, маска чи респіратор, гумові рукавички).

Для проведення прибирання необхідно мати: відро для дезінфек­ційного розчину, відро для чистої води, гідропульт або автомакс для розпилювання дезінфекційного розчину, щітку, швабру, ганчірку (З шт.), драбину.

Перед прибиранням необхідно відсунути від стін шафи, звільни­ти поверхні обладнання від предметів, які знаходяться на них.

Зросити дезінфекційним розчином стелю, стіни, вікна. Обладнан­ня, апаратуру протерти також ганчіркою, зволоженою дезінфекцій­ним розчином. Увімкнути бактерицидну лампу на 60 хв. Оброблені поверхні протерти ганчіркою, змоченою чистою водою, після чого витерти насухо. Повторно включити на ЗО хв бактерицидну лампу, після чого провітрити приміщення.

Заповнити відповідні графи в "Журналі обліку проведення гене­ральних прибирань" та в "Журналі обліку відпрацьованого часу бак­терицидної лампи".

Запобіжні заходи при аварійних ситуаціях:

у разі потрапляння розчину пероксиду водню на шкіру — необ­хідно змити великою кількістю води;

• у разі потрапляння дезінфекційного розчину в очі — проми­ти великою кількістю води протягом кількох хвилин. У разі не­приємного відчуття або різі в очах — закрапати ЗО % розчином сульфацилу-натрію.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1470 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)