АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Основні ознаки захворювань _ серцево-судинної системи

Прочитайте:
  1. E Аномалії розвитку нервової системи
  2. N Проведення профілактики захворювань серед породіль та новонароджених.
  3. V. Основні етапи заняття
  4. VІІ. ОБ’ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ
  5. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  6. Аглютиногени і аглютиніни системи АВ0.
  7. Анатомія вегетативної нервової системи
  8. Анатомія дихальної системи (верхні дихальні шляхи)
  9. Анатомія та фізіологія дихальної системи
  10. Анатомія, вікова фізіологія і гігієна серцево-судинної системи

Головними ознаками захворювань серцево-судинної системи є біль у ділянці серця та за грудниною, серцебит­тя, перебої в роботі серця, задишка, набряки.

Біль у ділянці серця та за грудниною. Причини болю в ділянці серця та за грудниною можуть бути різноманіт­ними і часто не загрозливими для життя хворого. Однак відрізнити цей біль від нападів, пов'язаних з ураженням вінцевих судин серця, які можуть призвести до розвитку інфаркту міокарда і смерті хворого, може тільки досвід­чений лікар. У зв'язку з цим кожен напад болю в ділянці серця середній медичний персонал повинен розцінювати як напад стенокардії.

Заходи, спрямовані на усунення нападу, треба почи­нати негайно. Необхідно забезпечити цілковитий спокій хворому, заспокоїти його, вкласти в ліжко або зручно по­садити в крісло чи на стілець, під язик дати нітрогліце­рин, на ділянку серця та на груднину накласти гірчични­ки. Якщо біль не пройшов протягом 3—5 хв після вжитих заходів, необхідно негайно викликати лікаря.

Задишка характеризується частим та посиленим ди­ханням, відчуттям нестачі повітря. Одним із найваж­ливіших чинників розвитку задишки при захворюван­нях серцево-судинної системи є підвищення тиску крові в капілярах легенів, збільшення вмісту вуглекислого газу


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 742 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)