АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Актуальність теми. Однією з найбільш вагомих проблем сучасної неонатології є інфекційна патологія плода та новонародженого

Прочитайте:
  1. I. Актуальність теми.
  2. Актуальність
  3. Актуальність проблеми
  4. Актуальність теми
  5. Актуальність теми
  6. Актуальність теми
  7. Актуальність теми
  8. Актуальність теми.
  9. Актуальність теми.

 

Однією з найбільш вагомих проблем сучасної неонатології є інфекційна патологія плода та новонародженого. Частота даної патології збільшилася, що зумовлено підвищенням інфікованості жінок фертильного віку збудниками, здатними викликати внутрішньоутробні інфекції плода. Внутрішньоутробні інфекції (ВУІ) займають від 10 до 61% у структурі неонатальної смертності. Внутрішньоутробні інфекції зумовлюють невиношування вагітності, передчасні пологи, мертвонародження, вроджені вади розвитку. Немовля може народжуватися з неспецифічними клінічними проявами інфекції, що в разі відсутності етіологічної діагностики значно ускладнює лікування та визначає несприятливий прогноз для подальшого розвитку дитини.

Особливий інтерес викликають інфекції групи TORCH. Це пов'язано з високою питомою вагою інфекцій групи TORCH серед перинатальних інфекцій, тяжкістю клінічного перебігу захворювання, складністю діагностики, профілактики.

Унікальність цих інфекцій полягає як в особливостях їх клінічного перебігу, здатності до довічного персистування, так і у викривленні імунної відповіді з формуванням вторинного імунодефіцитного стану.

Лікарі-неонатологи, дільничні педіатри та сімейні лікарі повинні знати клініку, діагностику, засоби лікування, питання диференціальної діагностики та профілактики ВУІ.

Загальна мета – навчитися визначати фактори ризику та етіопатогенез ВУІ, диференціювати різні типи ВУІ, складати план обстеження, знати особливості лікування та профілактику ВУІ у новонароджених.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 451 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)