АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

УРОДЖЕНИЙ СИФІЛІС

Прочитайте:
  1. Клінічна класифікація раннього уродженого сифілісу
  2. КЛІНІЧНІ ОЗНАКИ ПРИРОДЖЕНОГО СИФІЛІСУ
  3. КЛІНІЧНІ ПРОЯВИ ВТОРИННОГО СИФІЛІСУ
  4. Лікування і профілактика сифілісу у дітей
  5. СКЛАДАННЯ СХЕМИ ЛІКУВАННЯ СИФІЛІСУ.
  6. Туберкульоз. Сифіліс.
  7. Чи існують методи специфічної діагностики уродженого сифілісу?

Етіологія

Збудник сифілісу — бліда трепонема (Treponema pallidum), яка має форму спіралеподібної нитки. За межами організму людини бліді трепонеми швидко гинуть. Згубно на них впливають: висушування, високі температури (нагрівання до 60° С вбиває бліді трепонеми за 15 хв, до 100 С — миттєво), дезінфекційні розчини. До низьких температур збудник сифілісу більш стійкий (зберігає патогенність після збереження при температурі -7-8°С протягом року). При несприятливих умовах існування (вплив антибіотиків, недолік харчування і т.д. трепонеми можуть утворювати цисти та L-форми. У вигляді цист збудник може існувати в організмі тривалий час і при цьому не впливати патогенно. Але при послабленні захисних сил макроорганізму внаслідок травм, хронічних інфекцій, інтоксикації ізцист-форм знову утворюються патогенні форми і відбувається процес реверсії. Цисти мають антигенні властивості, тому за наявності цист-форм трепонем в організмі серологічні реакції позитивні. L-форми мають слабкі антигенні властивості, тому наявність в організмі L-форм не підтверджується серореакціями.

Можливість переходу блідих трепонем у момент інфікування в цисти чи L-форми, можливо, є причиною тривалого безсимптомного перебігу сифілісу.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 387 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)