АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Профілактичне лікування дітей

Прочитайте:
  1. III етап. Дослідження причин труднощів адаптації в дітей «контрольної групи»
  2. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  3. А. 3. 2 Алгоритм лікування препаратами еритропоетину та тривалими активаторами рецепторів еритропоетину.
  4. А. 3. 3 Лікування анемії у пацієнтів з ХХН- V ст. на ГД препаратами заліза
  5. А. 3. 5 Лікування ЕПО-резистентності
  6. А.4.11. Лікування діабетичної больової нейропатії.
  7. Аборт – війна проти дітей, проти себе і проти Господа Бога
  8. Алгоритм лікування геморагічного синдрому неясного ґенезу.
  9. Альтернативні методи лікування хворих зі стійким вазо спазмом
  10. Американські принципи лікування хронічного панкреатиту

Діти, народжені матерями, що хворіють чи хворіли на сифіліс, мають пройти клініко-серологічне обстеження в перші місяці життя (бажано у віці 2,5-3 місяці). Обов'язковими компонентами обстеження є консультація педіатра, дермато-венеролога, невролога, оториноларинго-лога, окуліста, дослідження крові (РЗК, РІФ, РІБТ), рентгенографія кісток кінцівок. За наявності клінічних неврологічних змін необхідно провести спинномозкову пункцію.

Діти, матері яких підлягали профілактичному лікуванню під час вагітності і отримували його за відсутності клінічних, серологічних і рентгенологічних ознак захворювання, не підлягають профілактичному лікуванню, але залишаються під наглядом шкірно-венерологічного диспансеру протягом року.

Діти, матері яких підлягали профілактичному лікуванню, але не отримали його, а також діти, матері яких отримали неповноцінне специфічне лікування, підлягають профілактичному лікуванню тривалістю 2 тижні.

Діти, що народилися від нелікованих матерів, хворих на сифіліс, підлягають профілактичному лікуванню за схемою раннього уродженого сифілісу тривалістю 4 тижні, якщо у дітей відсутні клінічні, серологічні та рентгенологічні ознаки захворювання.

При сумнівних результатах обстеження дитини, народженої матір'ю, яка хворіла на сифіліс, питання про лікування вирішується індивідуально, з урахуванням даних анамнезу, віку дитини, обсягу лікування, отриманого матір'ю. Якщо дитина вперше обстежується у віці, коли їй більше 1 року, то при негативних результатах обстеження лікування їй не проводять. У сумнівних випадках рекомендується пеніцилінотерапія тривалістю 2 тижні.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 381 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)