АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Серологічна діагностика

Прочитайте:
  1. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  2. А.4.14.2. Лабораторні зміни: діагностика та диференціальна діагностика
  3. А.4.15. Діагностика гіперосмолярного гіперглікемічного синдрому.
  4. Види обстеження та діагностика захворювань
  5. Диференціальна діагностика внутрішньоутробних інфекцій
  6. Диференціальна діагностика.
  7. Диференційна діагностика
  8. Диференційна діагностика
  9. Диференційна діагностика різних форм карликового росту (нанізму)
  10. Диференційна діагностика.

первинної ЦМВІ базується на виявленні ЦМВ- IgG-антитіл у раніше серонегативного пацієнта або визначенні ЦМВ- IgМ-антитіл. Для цього використовують імуноферментний аналіз (ІФА), реакцію імунофлюоресценції (РІФ) та ін. Поява ЦМВ-Ig М-антитіл протягом перших 2 тижнів після народження свідчить про внутрішньоутробну інфекцію, після двотижневого віку - про набуту. Ig М-антитіла іноді можуть тривалий час персистувати в організмі. Визначення Іg М-антитіл проти ЦМВ у пуповинній крові може бути корисним для діагностики, але воно не є повністю чутливим і специфічним тестом. Поява ЦМВ-Ig G-антитіл у раніше серонегативного пацієнта свідчить про інфікування ЦМВ. Ураховуючи тривале персистування ЦМВ в організмі, для підтвердження етіологічної ролі ЦМВ використовують визначення ЦМВ-Ig G-антитіл у парних сироватках, узятих з інтервалом не менше 10 днів. Підвищення титрів ЦМВ-Ig G-антитіл в 4 рази і більше підтверджує активну інфекцію у пацієнта.

Для правильної інтерпретації титрів Ig G- антитіл при підозрі на вроджену інфекцію необхідно провести серологічне тестування материнської і дитячої сироваток, узятих одночасно. Дослідження тільки зразка сироватки новонародженого не є корисним для встановлення етіологічного діагнозу, оскільки Ig G-антитіла можуть бути материнського походження внаслідок трансплацентарної передачі. Кількість пасивно отриманих від матері Ig G-антитіл, як правило, зменшується чи зникає в 3-6-місячному віці. Антитіла, синтезовані новонародженим у відповідь на ВУІ, залишаються позитивними більш тривалий час. Тому титри антитіл у дітей протягом 1-го місяця життя менші або дорівнюють материнським, відтворюють пасивну передачу антитіл від матері. Переважання в 4 і більше разів титру антитіл дитини над материнськими може свідчити про активну ЦМВІ у новонародженого.

Морфологічним аналізом є виявлення ЦМВ-інфікованих клітин («совине око») в біоптаті, клітинах сечі, молока, слини та інших матеріалах після їх фарбування за Романовським-Гімзою, але це також неспецифічний і нечутливий метод.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 382 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)